Врањско позориште почиње са радом 11. септембра

Како сада стварио стоје, врањско позориште „Бора Станковић“ почиње са радом 11. септембра. Поред комплетне дезинфекције простора, за гледаоце је обавезно ношење маски и бројне друге превентивне мере.

У сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије и културним посленицима и институцијама, републичка Влада донела је мере здравствене заштите и препоруке за безбедно организовање рада установа културе током епидемије.

Мере ће се примењивати у раду позоришта, биоскопа и организације концерата у објектима који се баве том делатношћу.

Директор позоришта Ненад Јовић наглашава да ће позориште почети са радом 11. септембра, уколико епидемилошка ситуација у граду буде стабилна. Биће дезинфикована сала, сцена, реквизити и комплетан простор позоришта, које ће моћи да прими 50 одсто публике од укупног капацитета. Врањско позориште као једно од најсавременијих поседује клима комору која најквалитетније филтрира ваздух у сали.

Ништа не може да замени непосредни сусрет публике са уметницима, што је показала анкета коју је врањско позориште спровело прошле недеље. Чак 98 одсто анкетираних исказало је жељу да позориште почне са радом и у условима епидемије.

Директор Јовић истакао је да ће једна од превентивних мера бити и то што ће до почетка представе гледаоци морати да буду испред зграде, а не у фоајеу. Руководство и колектив позоришта одлучили су да на репертоару буду представе мањег формата, са мањим бројем глумаца.

Репертоар на почетку сезоне биће познат 31. августа.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 24 август 2020 18:56

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter