Није први пут да се у тешким временима препознају велики људи. Овога пута то није једна особа, већ група младих људи, спортиста, који су решили да свакодневна баскет дружења претворе у турнир који је постао хуманитарни. Организовали су се и то спровели у дело. Окупио се велики број учесника, али и навијача.

Почели су спонтано. Љубав према баскету их је повезала, а онда и добро дружење, забава и жеља да се некоме помогне. Вест се брзо проширила преко друштвених мрежа. Одржан је први турнир на терену у насељу Ледене стене, а одмах и други, не терену код Спортске хале. Оба су била хуманитарна.

"Идеја нам је као пала с неба. Практично смо размишљали шта можемо, неку иновацију да уведемо у нашој кошарци коју играмо сваки дан. И зашто не би направили неки турнир. Окупљали смо се на терену у насељу Ледене стене. Имали смо компликације на претходним теренима и преселили смо се овде. Супер нам је, добра је атмосфера и дружењa", каже Балша Зупанчић, а судија Огњен Милошевић додаје: "Имамо за циљ и дружење и забаву, плус урадимо и нешто хуманитарно, све смо у уклопили и задовољни смо. Пријавило се 10 екипа, на овом и прошлом турниру."

Све је изненадило интересовање младих кошаркаша, који углавном тренирају по врањским клубовима, а дошла је и једна екипа пријатеља из Хана.

Из вечери у вече повећавала се и подршка публике, па је баскет терен на Спортском постао главно место окупљања за око 200 младих. Неки су дошли да играју, неки да бодре пријатеље, неки да виде симпатију, а неки да се друже. Кроз све то провукла се и хуманост. На првом турниру сакупљали су новац за Софију, а на другом за оца момка који је на друштвеним мрежама објавио да му је потребна помоћ.

"Нисмо очекивали оволико деце и баш смо задовољни. Сви заједно имамо по неку обавезу, успели смо лепо да се организујемо и све је добро испало.Дошла нам је и једна екипа из Хана, а најављено је да ће на наредном бити и екипа из Лесковца", каже Деспот Спасић.

"Није уопште наиван турнир, баш је добар баскет и веома добра конкуренција. Сви смо млади и једнаки, нема старијих екипа, нема свађа, коректно је, фер плеј. Турнир је и хуманитарни и хзоћемо да се све то лепо заврши", истиче Никола Радуловић.

Вукашин Арсић додаје: "За време ове пандемије смо се мало удаљили. Добро је да смо у могућности да се опет дружимо, али наравно и поштујемо мере заштите."

Нису одређивали ко је организатор, свако је помогао колико је могао.

Није било битно ни ко ће победити, важно је дружење, фер плеј и добро расположење, кажу учесници. Они који тренирају по клубовима брусили су и форму. На неки начин ово је био и њихов одговор на епидемију корона вируса која их је мало удаљила, пореметила и нису били у могућности да се виђају и тренирају.

Договорили су да ће следеће дружење бити у Владичином Хану. Вечерас и сутра сличан турнир одржава се у Хану. Организатори су млади заљубљеници у кошарку.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 17 август 2020 18:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter