Неограничен број поступака вантелесне оплодње

За све брачне и ванбрачне партнере, новим упутством предвиђен је неограничени број стимулисаних поступака вантелесне оплодње, као и три криоембриотрансфера за прво дете.

За све парове који су прво дете добили из поступка вантелесне оплодње обезбеђена су два стимулисана поступка и један криоембриотрансфер за друго дете.

Списак анализа потребних за укључивање у поступак, као и упути за исти остали су непромењени.

 За све брачне и ванбрачне партнере, новим упутством које је објавио РФЗО предвиђен је неограничени број стимулисаних поступака вантелесне оплодње, као и три криоембриотрансфера за прво дете.

Старосна граница за жену померена је са 42. на 43. године.

Олакшан је и административни део процедуре, па ће се парови који аплицирају за процес вантелесне оплодње убудуће јављати само једној комисији при Клиничким центрима којима су територијално опредељени, уместо некадашњег првобитног јављања у локалне Фондове за здравствено осигурање.

Све информације о самој процедури парови могу добити позивом на бесплатан национални број за вантелесну оплодњу 0800 333 030.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Проценат новозаражених у Пчињском округу 35 % - Радио Телевизија Врање https://t.co/6cRR27UbYd via @tripplesworld https://t.co/qGchSgHiCH
Превентивна акција мамографских прегледа почиње у уторак, 28.септембра - Радио Телевизија Врање… https://t.co/9CW39zCKJh
Научни скуп у част највећег ктитора и задужбинара - Радио Телевизија Врање https://t.co/9Yt2WFIkj8 via… https://t.co/8yTsbLJhNn
Follow RTV Vranje on Twitter