Градоначелник: На реду је одговорност. Нећемо стати

Сада када су завршени избори, на реду је одговорност, а то је кључна реч за сваку власт, рекао је гостујући у нашем програму градоначелник Слободан Миленковић. Много пројекта је током предходног периода завршено и то капиталних,  али и много започето. Сада њих треба реализовати до краја.

Приоритет су капитални објекти и неће се стати. За њих стижу добри сигнали, каже градоначелник,  пре свих за реконструкција павиљонског дела болнице.

-Имам добре сигнале из ресорних министарстава, да је то приоритет и државног врха и да у наредном периоду треба да се добије сагласност и да кренемо у процедуру реконструкцију павиљонског дела болнице. Такође и нови стамбени комплекс у насељу Доњи Асамбаир, где имамо четири нове зграде, ја се не сећам да смо то имали од изградње Ледних стена.

Сада креће да се гради још пет стамбених јединица за снаге безбедности, за месец и по дана.Ту ће бити велико градилиште. Биће упошљена грађевинска оператива, а  многи подизвођачи ће бити из града. У индустријску зону морамо даље да улажемо, пре свега да би смо је упослили, што ће утицати и на финансијску слику у градском буџету, каже градоначелник.

Пред нама је и завршетак изградње постојења за пречишћавање отпадних вода, капитална инвестиција, која ће решити секундарну канализациону мрежу. Велики пројекат је и проширење регионалне депонијаМетерис, чија је вредност између 25 и 30 милиона евра.

На подручју на коме живи преко 80 хиљада људи, подједанко ће сви бити сагледавани. Зато ће приоритет бити и уређење канализационе и водоводне мреже у селима. ЈЕдно од тих села је и Ранутовац које градоначелник наводи као потпуно инфараструктруно заокружено.

-У наредном периоду, пре свега, радићемо све да села Златокоп и Тибужде добију канализациону мрежу. Тибужде и Нерадовац да добију водоводну мрежу. Да све полако прикључујемо на градску пијаћу воду и да уређујемо комуналну инфраструктуру.

Много тога смо урадили што се тиче асфалтирања, наставићемо и даље. Ускоро ћемо у сваком селу заокружити причу што се тиче асфалтирања, али оно што је приоритет је здрава пијаћа вода и канализациона мрежа.

То су огромне инвестиције, где ми морамо заједно са републиком и кроз Национални инвестициони план да аплицирамо и добијемо средства.

 Ту су и приградска насеља, као што је Бунушевац, где не постоји канализациона мрежа, а већ је урађена пројектно техничка документација. Надам се да ћемо добити средства и да ћемо кренути у реконструкцију и тог дела, истиче градоначелник,  а самим тим и Косовске улице. Наставиће се и реконструкција школских објеката, као и  уређење зелених површина у граду.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 24 јун 2020 13:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter