Обилазак МЗ Доње Врање и неколико села

Градоначелник Врања Слободан Миленковић, Славиша Булатовић, директор  Водовода Горан Ђорђевић, помоћник градоначелника Саша Пешић и директор Електродистрибуције Горан Николић обишли су неколико локација у Месној заједници Доње Врање на којима су изведени радови или су још увек у току.

Обилазак Месне заједнице Доње Врање локални функционери започели су  са видиковца који се налази поред  Мотела, а потом  су обишли и Радничку улицу.

Градоначелник је подсетио какав је прилаз граду био 2016. године и додао да је реконструкцијом и асфалтирањем ове улице, сада  слика потпуно другачија.  

Обишли смо и Регионални центар за ванредне ситуације који  реализујемо  у сарадњи са Министарством унутрашњих послова . Реч је о капиталном пројекту који се гради у  Месној заједници Доње Врање а вредност пројекта је 800 милиона динара са комплетним опремањем. Завршетак радова се очекује 2021.године.  Сада се налазимо у  улици Марије Кири у доњем делу граду. Она је била препознатљива по компликованим имовинским односима али су сви ти проблеми решени тако да смо асфалтирањем ове улице добили модерну саобраћајницу дужине око 700 метара. Укупна вредност  свих инвестиција које су реализоване у  у месној заједници Доње Врање у претходном периоду  је 93 милиона динара са ПДВ-ом. У наредних неколико дана обавићемо радове у Шуматовачкој улици  кренути у изградњу Шантићеве улице. Трудимо се да учинимо све да и у овом делу граду створимо услове за бољи живот грађана, рекао је градоначелник.

2016.године смо имали другачији поглед на Месну заједницу Доње Врање. Сада после  четири године можемо да видимо уређене паркове и улице. Нећемо стати и у наредном периоду, слушаћемо глас народа и трудићемо се да омогућимо лепши живот нашим грађанима, рекао је помоћник градоначелника Саша Пешић

Након обиласка Месне заједнице Доње Врање локални функционери разговарали су  са мештанима Дубнице где је обновљен Задружни дом.

У обнову  Задружног дома уложено је 23 милиона динара и неопходно је још 10 милиона динара како би се комплетно завршио. Подједнако нам је важно да уважимо људе и у сеоским срединама и желимо да спречимо одлазак младих са села, рекао је Миленковић.

 Почев од 2016.године локално руководство ни једног тренутка није обећавало људима нешто што не може да да оствари. Наш принцип је био да у сваком селу и свакој Месној заједници урадимо по нешто и мислим да смо у томе успели . Нисмо уливали лажну наду и давали лажна обећања, каже Славиша Булатовић.

Села на овом потезу  Дубница, Горњи , Доњи Вртогош, Давидовац су доживели потпуну реконструкцију енергетског система и мреже и да ће се са том праксом наставити и убудуће истакао је Горан Нколић, директор врањске Електродистрибуције.

Хвала овим људима, доста је урађено за наше село, врло смо захвални. Преко 23 милиона динара уложено је у обнову нашег села, захвалио се мештанин села Дубница Милош Трајковић.

Локални функционери су посетили и село Стропско где   је пошљунчан пут дужине 700 метар,а а у плану је и асфалтирање деонице у дужини од 450 метара.

Обишли су и село Содерце  где је асфалтиран пут дужине 500 метара, а у најави је и постављење јавне расвете.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 04 јун 2020 11:24

1 коментар

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter