Градоначелник: Укидање ванпијачне продаје изузетно добар потез.Тежимо да будемо уређен, пристојан и модеран град Истакнут

Пијачни викенд у Врању протекао је уз поштовање прописаних епидемиолошких мера. Гужве су биле велике, поготово у јутарњим сатима , а ове суботе почела је са радом и пијаца мешовите робе која ће убудуће сваке суботе бити лоцирана на новом паркинг простору поред зелене пијаце код Бујковског моста.

Проблем који је постојао одувек током пијачног дана на овој локацији је коначно искорењен. Забрањена је ванпијачна продаја и слика је потпуно другачија.

Многи грађани су у претходном периоду негодовали јер се није могло проћи улицама због уличних тезги  али и  производа који су били изложени на тротоарима и улици . Ове суботе , тога није било.

А унутар пијачног простора ове суботе затекли смо велику гужву. Продавци и већина купаца носили су  заштитне маске и рукавице. Ту и тамо било је оних који их нису имали. Тезге су биле препуне свега и свачега а продавци су задовољно трљали рукама.

Они кажу да им је драго што је коначно уведен ред и што нема више тезги и продаје на улици.То је и њима донекле отежавало посао јер је купцима било лакше да у пролазу купе шта им треба  негда  улазе у пијачан простор и иду од тезге до тезге.

Пијаца мешовите робе је ове суботе почела са радом на новој локацији код Бујковског моста. Ту је иначе, нови  паркинг простор,који се суботом до 15 сати уступа продавцима мешовите робе.

Продавци мешовите робе су веома задовољни јер су коначно добили место где ће излагати своју робу. Кажу да многи купци још увек не знају где су они сада лоцирани, али верују да ће се посао временом разрадити.

Градоначелник Врања Слободан Миленковић каже да је забрана ванпијачне продаје донела много бољу организацију у функционисању пијаце.

'' Мислим да је забрана ванпијачне продаје изузетан потез. Ми морамо да тежимо да будемо уређен, пристојан и модеран град.   Оно што је раније било, не можемо тиме да се поносимо. Имали смо више састанака са продавцима мешовите робе и пронашли смо заједнички језик.

Простор који је некада био изнад реке је рашчишћен и само у интервалу од 7 до 15 сати биће искоришћен за продају мешовите робе, где ће сами продавци доносити своје монтажно демонтажне тезге'', каже градоначелник.

Зоран Димитријевић директор Комрада задовољан је организацијом рада на градским пијацама и што је коначно уведен ред.

''Уличне, односно ванпијачне продаје убудуће сигурно неће бити. Ми се морамо придржавати препорука Кризног штаба Владе Републике Србије и Кризног штаба града Врања да омогућимо услове да не буде пијаце ван пијачног простора. То су безбедносне и хигијенске мере и нема одступања од тога.

Иницијатива да се склоне тезге са улице и да се забрани ванпијачна продаја потекла је од мештана који живе у улицама око пијаце јер они нису могли нормално да функционишу и паркирају своје аутомобиле испред зграда и кућа у којима живе. Сада је тај проблем решен'', каже Димитријевић.

Направљен је договор и са продавцима половне робе да своје производе могу да излажу недељом  на Доњој пијаци код Аутобуске станице.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 25 мај 2020 20:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter