Председник Вучић: Држимо ствари под контролом, одлуке доноси струка, не политика

Завршен хитан састанак на Андрићевом венцу државног врха са свим надлежним институцијама и стручњацима у вези са корона вирусом. Председник Србиjе Aлександар Вучић рекао да се све одлуке усмерене на борбу против корона вируса доносе на основу ставова наjстручниjих људи, а не политичара. Oд пресудног значаjа за борбу против корона вируса у Србиjи jе подршка људи, а не паника, оценио jе председник Србиjе.

Председник Србиjа Aлександар Вучић изjавио jе данас да се све одлуке усмерене на борбу против корона вируса доносе на основу ставова наjстручниjих људи, а не политичара.

Прeдсeдник Aлeксaндaр Вучић и прeмиjeркa Aнa Брнaбић сaстaли су сe дaнaс сa прeдстaвницимa свих здрaвствeних и других институциja кoje учeствуjу у бoрби прoтив кoрoнa вирусa, кaкo би сe рaзмoтрилo увoђeњe нoвих мeрa, a нaкoн штo je у зeмљи пoтврђeнo 12 случajeвa зaрaзe.

Председник Србиjа Aлександар Вучић рекао jе да се све одлуке усмерене на борбу против корона вируса доносе на основу ставова наjстручниjих људи, а не политичара.

Вучић jе, на ванредноj конференциjи за штампу после састанка државног врха, владе и свих надлежних људи у систему, казао да jе у овом тренутку за 12 лица у Србиjи потврђено да jе заражено.

Србиjа на добар начин држи ствари у вези са корона вирусом под контролом, изjавио jе Вучић. Он jе прецизирао да jе, захваљуjући уведеним мерама, од 21. jануара до 10. марта, надзором обухваћено око 71.000 путника.

Вучић jе захвалио свим нашим лекарима и медицинском особљу због преданог рада и што нису тражили одморе и боловања већ су хтели да помогну свом становништву. "Нису тражили изговоре, већ су се ухватили у коштац са проблемом и колико су храбри", нагласио jе Вучић.

Председник jе рекао да jе особа коjа се налази у тешком стању због корона вируса мушкарац из Kикинде, коjи болуjе и од других болести, а коjи jе боравио код сина у Mилану.

Вучић jе рекао да jе таj човек примљен у болницу због других болести, диjабетеса и бубрежних болести, те да jе тек касниjе установљено присуство корона вируса, будући да таj човек ниjе лекарима рекао да jе боравио у Mилану.

Oд пресудног значаjа за борбу против корона вируса у Србиjи jе подршка људи, а не паника, оценио jе председник Србиjе. 

Поводом злурадих коментара да се "у Италиjи ради боље", Вучић jе рекао да Србиjа има "сто пута боље резултате" него што су у тим земљама о коjима причаjу критичари коjи, како jе рекао, шире панику.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 11 март 2020 14:28

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter