Извођачи радова на обилазници имају право на поправни

Расплиће се прича око лоше изведених радова на обилазници у Индустријској зони у Бунушевцу. Све је почело марта прпошле године када су  утврђене неправилности на изградњи обилазнице, каже градски правобранилац Ђурђица Ђорђевић. Град је поднео Основном суду у Врању предлог за обезбеђење доказа и вештачење. Априла је извршен увиђај и дато мишљење вештака.

"Град је био незадовољан датим мишљењем и уследило је приговор од стране града, те је поново изласком на лицу места, крајем јула, извршен увиђај од стране вештака, који су изласком на терен утврдили да поједини радови на обилазници нису извршени у складу са пројектном документацијом. Уследило је још једно   вештачење, које је предато Основном суду у Врању крајем новембра. Из тог налаза и мишљења је утврђено да су извођачи радова дужни да о свом трошку надокнаде штету, односно да изврше радове који су неквалитетно урађени. Уколико не изврше те радове извођачи радова и то Трејс ПЗП и Саба Белча су дужни да граду Врању надокнаде штету за лоше изведене радове у износу од 18 милиона динара без ПДВ-еа. Не ради се о враћању уложених средстава, већ о накнади штете, која ће пре свега, бити покушана да се надокнади, извршењем радова који ће бити квалитетнији и у складу са пројектном документацијом а уколико то не ураде, град Врање ће имати право на накнаду штете. Следећи корак је да град уведе извођаче радова у посао и да се санира начињена штета у складу са налазом и мишљењем вештака Градског завода за вештачење у Београду, јединог референтног Завода за давање таквих налаза. Не ради се о класичној парници, већ се ради о предлогу за обезбеђење доказа, о парници која је одскочна даска да се утврде штете и пропусти на овако изведеном објекту", каже Ђурђица Ђорђевић, градски правобранилац.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 10 јануар 2020 14:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter