Стручна пракса за све високошколце у Хану

За све високошколце који се након завршених факултета врате у Хан у идућој години биће обезбеђена стручна пракса. Ово је изјавио Владимир Костић заменик председника општине Владичин Хан. Све оно што су научили на факултетима моћи ће да примене у пракси у установама и предузећима у којима ће им бити омогућено стручно усавршавање. У прошлој години из буџета општине кроз локални акциони план за стручну праксу финансирано је 51 лице.Општина Владичин Хан годинама уназад издваја значајна средства за мере активне политике. Програмом стручне праксе обухваћено  је више од 200 младих у последњих неколико година. Многи од њих добили су посао у струци. Владимир Костић, заменик председника општине каже да је на почетку било проблема, јер је било много младих са завршеним факултетима или вишим школама који су били на евиденцији без могућности да обаве стручну праксу. Општина је сваке године повећавала износ средстава како би се тај број смањио.

Ове године смо обезбедили средства и пружили свима, који су били заинтересовани, шансу. Од 2020.год. сваки млади човек који заврши факултет и врати се у Хан имаће прилику да у току исте године добије шансу да знање које је стекао кроз школовање примени и у пракси", каже Владимир Костић- заменик председника општине.

Кроз реализацију локалног акционог плана за запошљавање подељен је значајан број субвенција и за запошљавање лица из категорије теже запошљивих. Издвојено је више од 30 милиона динара.

"У 2019.год. смо за реализацију локалног акционог плана за запошљавање издвојили 28 милиона, 12 из буџета и 16 смо добили од министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Када се на то дода још око 5 милиона које Национална служба кроз своје програме издвојила, то је око 33 милиона динара који су били директни подстицај запошљавању", каже Владимир Костић.   

Уз помоћ донатора подељено је и око 200 грантова и субвенција за подстицај приватног предузетништва и упошљавање младих и социјално угрожених.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 31 децембар 2019 12:46

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пренос моштију у Спомен костурницу манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/5gSUX729Z3 via… https://t.co/FBVg3Y12m4
Градоначелник: Стадион по УЕФ-а стандардима утицаће на развој града - Радио Телевизија Врање… https://t.co/XImMUgmYUz
Отвара се Школа за мале истраживаче - Радио Телевизија Врање https://t.co/8frrx5gjEL via @tripplesworld https://t.co/TLADecdDPJ
Follow RTV Vranje on Twitter