Комрад о иницијативи да се укине забрана запошљавања у комуналним предузећима

У организацији Јавног комуналног предузећа ''Комрад'' одржан је састанак коме су присуствовали представници бројних комуналних предузећа из Србије. Било је речи о актуелним проблемима са којима се запослени у овим предузећима суочавају у свом раду. Учесници данашњег састанка су се сложили да је запошљавање нових радника у комуналним предузећима један од горућих проблема који је присутан широм Србије, самим тим и у Врању.

''Сведоци смо да из године у годину константно долази до осипања радне стране без обзира да ли је реч о стручним или неквалификованим и полуквалификованим радницима тако да ћемо упутити  апел Влади и ресорном министарству да у наредном периоду обрате пажњу на овај проблем како би заштита животне средине и екологија били на степену који доликује и тражићемо да се то питање либерализује", каже Зоран Димитријевић, директор Комрада.

''Хоћемо да покренемо иницијативу да добијемо више разумевања од стране Владе Републике Србије када се ради о забрани запошљавања  као и о зарадама у комуналним предузећима. Друга тема је припрема годишње седнице скупштине која ће бити одржана у децембру у Привредној комори у Београду тако да ћемо се данас договорити о дневном реду", каже Лазар Крњета извршни директор ПУ Комдел.

''Постоје неке Уредбе Владе и промене у начину пословања за наредну годину које треба разматрати и које изискују посебну пажњу. На оваквим сусретима ми размењујемо искуства и данас се у Врању налази све оно што вреди у Србији и што се бави овом делатношћу а то је услуга изношења смећа и уређење животне средине", каже Драган Нинковић, Вршац.

Зоран Димитријевић директор Комрада је на састанку  говорио о проблему депоније Метерис која је већ 17 година у функцији. Он је говорио о значају проширења  депоније и најавио да би 2020. требало да се прошири њен капацитет и да ће се на томе радити наредних неколико година.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Обележен дан oслобођења Криве Феје - Радио Телевизија Врање https://t.co/8AoGv1mkNY via @tripplesworld https://t.co/e5vSRkPgw7
Два ковид пацијента преминула у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/s4fNmm44lR via @tripplesworld https://t.co/Zk9fClHV38
Масовна вакцинација благотворно делује и на психу - Радио Телевизија Врање https://t.co/j4Yl6tEsP7 via… https://t.co/G5nMbkorkh
Follow RTV Vranje on Twitter