Награда за Туристичку организацију Врање у категорији „Туристичка мапа” Истакнут

Туристичка организација Врање освојила је друго место на  12. Изложби сувенира и туристичких публикација „Лесковац 2019”  у категорији туристичка мапа. Освојена награда је од великог значаја за ову установу јер представља подстрек за боље и креативније презентовање постојећег туристичког блага Врања. Израда туристичке мапе града Врања је од великог значаја, рекла је  Ана Костић, туризмолог  и додала да ова карта  на предњој страни поред главне мапе садржи и мапе ужег центра града и  Врањске Бање са нумерисаним објектима за посету, а на полеђини је садржајна легенда са корисним информацијама за посетиоце и туристе.

„Туристичка мапа је врло битна јер садржи све корисне информације о локацији и  о садржини објеката који су значајни за посетиоце нашег града. Израда карте подразумева проверу постејећих података али и прикупљњање нових информација , осмишљавање  свих елемената мапе као што су текстови и фотографије. На предњој страни карте  се налази главна мапа нашег града са лоцираним објектима за посету. Поред ње ту су још две мапе, ужег центра града и Врањске Бање. Ту је истакнута легенда са симболима а на врху мапе је богдура  која представља топ 12 дестинација града”, каже Ана Костић, туризмолог.

Поред објеката за посету мапа садржи и смештајне капацитете нашег града, угоститељске објекте али и сервисне информације које се између осталог односе односе на дежурне службе, и услуге паркирања. 

„На такмичењу је учествовало преко 40 туристичких организација . Задовољни смо што смо направили овакву туристичку мапу и што смо освојили друго место . Она је од великог значаја јер ћемо захваљујући њој привући још већи број туриста. Туристичка мапа ће бити у продаји у инфо центру од децембра тако да ће туристи моћи лакше да се сналазе у нашем граду и да обилазе знаменитости”, каже Данијела Цветковић, туризмолог.

Критеријуми за оцењивање били су: аутентичност, ликовност, оригиналност, квалитет израде, иновативност, употребна вредност и општи утисак, рекла је у изјави за Радио телевизију Врање Ана Костић из Туристичке организације.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 18 новембар 2019 13:34

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter