Лиценца од ресорног министарства од великог значаја за Центар за развој локалних услуга социјалне заштите Врање

Јавној установи Центар за развој локалних услуга социјалне заштите Врање од ресорног Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања издало је лиценцу за пружање услуге социјалне заштите- Прихватилиште за жртве насиља у породици.

„То ј пета лиценца коју смо добили од ресорног Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања , овога пута за Прихватилиште за жртве насиља у породици. Осим тога, половином септембра смо добили четири лиценце, а овом последњом смо заокружили поступак лиценцирања свих услуга социјалне заштите које центар пружа. То конкретно значи да је оно што смо радили до сада било добро и да треба тако да наставимо. Много нам  значи подршка Града и Министарства”, каже Ивана Тасић, директорка Центра за развој локалних услуга социјалне заштите Врање.

Тасићева каже да ова установа чини све како би пружила што боље услуге корисницима својих услуга и сматра да би у наредном периоду требало размишљати о стварању још бољих услова за њихов боравак.

„Жеља нам је да реновирамо и адаптирамо поједине просторије у нашем Центру, како би током боравка и деца и одрасли могли да се осећају још пријатније. По узору на овакве центре у Србији волели бисмо да и ми имамо сензорну собу и све оно што је неопходно а још увек немамо. Имамо доста планова у том смислу”, каже Ивана Тасић, директорка Центра за развој локалних услуга социјалне заштите Врање.

Центар за развој локалних услуга социјалне заштите  има 124 корисника услуга у Прихватилишту за одрасла и стара лица, Дневном боравку за децу, младе и одрасле са инвалидитетом, у Сигурној кући. Корисници њихових услуга су и одрасла и стара лица којима се пружа помоћ у кући и деца која имају личног пратиоца.

    

 

 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 08 новембар 2019 13:37

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Мотком убио човека - Радио Телевизија Врање https://t.co/HQP2U0vhWY via @tripplesworld
Повећава се број оболелих од короне у Пчињском округу. Трговиште ново жариште - Радио Телевизија Врање… https://t.co/zzudmMCR2f
Follow RTV Vranje on Twitter