Све надлежне службе брзо реаговале на вандализам у насељу Чешаљ Истакнут

Крш и лом који су вандали оставили за собом у улици Оца Јустина Поповића рашћишћен је јуче ујутро, брзо након пријаве грађана. Све надлежне службе одмах су реаговале, а ради се на проналаску починилаца.

''Вандализам је у Врању још једном показао своје лице. Јуче у јутарњим сатима мештани насеља Чешаљ имали су шта да виде. Улица је била закрчена, побацано посечено грање, дрвеће, чак и дрва за огрев, померени контејнери, а вандали су отишли дотле да су померали и приватна возила. Екипа Комуналне полиције пријаву је добила јуче око 9 и 30, након чега су одмах изашли на терен, са свим осталим надлежним службама. Случај је, наравно, пријављен Основном јавном тужилаштву, а на рашчишћавању радила је екипа ЈКП Комрад.''

Мештани насеља Чешаљ пријавили су у недељу ујутру Комуналној полицији да је блокирана саобраћајна и пешачка комуникација у улици Оца Јустина Поповића постављањем грања на улицу.

''Изласком наше патроле на терен иста је утврдила да чињенично стање одговара наводима из пријаве, односно у улици Оца Јустина Поповића био је блокиран коловоз остављањем грања, на једној од стамбених зграда је био поломљен рефлектор, огревни материјал је био разбацан око простора стамбених зграда у насељу Чешаљ, као и судови за смеће који су били окренути са локације где су били смештени'', рекла је Гордана Анђелковић, заменица начелника Одељења Комуналне полиције.

Одељење Комуналне полиције обавестило је Полицијску управу града Врања, као и Саобраћајну полицију, који су изашли на терен и предузели мере из њихове надлежности. Обавештено је и Јавно комунално предузеће Комрад, чији су радници у року од сат времена рашчистили ову локацију.

''У насељу Чешаљ је посечена жива ограда, покидано је грање, изврнути контејнери, том приликом оштећени су точкићи и поклопци, а да не причамо о смећу које је било расуто на све стране, чак су и дебла од огревног дрвета, која су у приватном власништву била испред самог улаза зграде. Овде је радило четворо наших радника на рашчишћавању, а смећа је било за 3 туре камионом'', истакла је Нела Цветковић, извршна директорка Комрада.

Сви су сложни да овакав случај вандализма у скорије време није запамћен у нашем граду. О случају је обавештено Основно јавно тужилаштво у Врању које се обратило саопштењем да су станари улица Баба Златине и Оца Јустина Поповића пријавили да им је посечена жива ограда, да је разбацано грање, да су им сломљена два рефлектора на згради, изврнути контејнери и да је сломљен још један рефлектор у улици. Наложено је да се утврди у чијем су власништву наведени рефлектори, да се прибаве видео записи из свих околних улица и кућа, изврши увид у исте ради утврђивања о којим лицима се ради, да се обави разговор са евентуалним сведоцима-очевицима догађаја и  изврши накнадна консултација након утврђивања чињеница.

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено понедељак, 19 август 2019 14:49

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Ухапшен због крађе новца у пољопривредној апотеци - Радио Телевизија Врање https://t.co/Eyd6PkQ84U via… https://t.co/Cr8quXvslN
Осумњиченом за пресретање аутомобила код Превалца 30 дана притвора - Радио Телевизија Врање https://t.co/7e1tO7Ojdc… https://t.co/HiU0nUsHGh
У току санација речних корита и мостова у поплављеним подручјима - Радио Телевизија Врање https://t.co/xIQaV69Lz6 v… https://t.co/XWljtYqiBv
Follow RTV Vranje on Twitter