Обнављају се и сеоске и градске школе Истакнут

Не памте ни ђаци, а ни учитељи када су последњи пут обнављане школе у селима на територији града. Да су у лошем стању биле било је свима јасно. Ипак, град је успео уз помоћ спонзора да покрене обнову школа у селима. Уз помоћ државе обновљају се и школе у граду.

Ове године почела је и завршена  реконструкција најпре основне школе у селу Мечковац, као истуреног одељење школе Доситеј Обрадовић. Грађевинска инспекција је забранила обављање наставе у школи, јер  су попуцали зидови и настава се одвијала у лименом контејнеру.  Обновљена је и унутрашњост.

''Помогла нам је  Турска компанија која гради станове за припаднике Служби безбедности Ташјапи и Миленијум тим. Они су нам помогли јер се ради о озбиљним грађевинским радовима и сада ће деца, а све већи је број деце, имати заиста адекватне услове,'' каже градоначелник Слободан Миленковић.

Оронула је била и запуштена и фасада  школе у селу Буштрање. Сада је и она обновљена, каже градоначелник. Упореду се уз помоћ државе ради и на обнови школа у граду.

''Завршена је реконструкција школа Вук Караџић и Светозар Марковић. Нажалост, Радоје Домановић је у процедури, сада су пред Агенцијом за заштиту права понуђача, средства су обезбеђена и већ је извесно да ће да се крене у ту реконструкцију. Закључком владе је ушла у програм реконструкција и основне школе Бранислав Нушић у селу Ратаје. Пројекти су на усглашавању и то се чека, '' додао је градоначелник.

У овим и радовима који предстоје помогли су спонзори, али пре свих Република Србија.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 19 август 2019 17:02

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter