КЛЕР: У току одобравање десетак пројеката

Пројекти су нешто по чему је Канцеларија за локални економски развој, као део Градске управе, постала препознатљива. Запослени у овој канцеларији раде на великом броју пројеката, а оно што их издваја је то што у сваком тренутку већ имају припремљене пројекте за могуће конкурсе. Посао који се не види, али без кога ништа не може да се уради, је онај који раде у Канцеларији за економски развој. Знају то сви они који су у последњој деценији морали да науче, како се пишу пројекти и шта значи пројектну суфинансирање.

„Канцеларија за локални економски развој, као део Градске управе, тренутно ради на реализацији 50-так пројеката. Огромна је папирологија, не само за припремање пројекта, за израду пројектно техничке документације или пројектну пријаву, већ и  касније за реализацију, праћење и извештавање, Она не ради директно средствима буџета, већ средствима донатора, фондова или која долазе са других нивоа власти, из министарстава”, каже Бобан Станковић, координатор канцеларије.

Већ готови пројекти попут оног за градски парк успех су управо Канцеларије за локални економски развој. Захваљујући томе обезбеђена су средства и за реконструкцију, а за неке пројекте за израду планских докумената. И у овом тренутку канцеларија има спремне пројекте.

„Тренутно смо у фази одобравања десетак пројеката којима смо конкурисали код различитих министарства и фондова. У последње време Министарство омладине и спорта имало је конкурс и ми смо конкурисали за основну школу Јован Јовановић Змај, за реконструкцију њихове спортске сале. Затим за средњу Пољопривредну школу за изградњу сале, јер је немају, Имамо спремне пројекте у Индустријској зони и ту је у питању озбиљна цифра јер се ради о великој површини”.

Када је у питању Индустријска зона, пројекат који би требало да донесе бенефите је Тренинг центар, који је завршен и са којима ће се конкурисати код донатора.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 27 јун 2019 14:18

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter