Ретроспектива рада локалне самоуправе током претходних годину дана

Потпредседник Градског одбора Српске напредне странке и градоначелник Слободан Миленковић сазвао је конференцију за новинаре на којој је било речи о резултатима рада локалне самоуправе током претходних годину дана. Поред тога он је упознао јавност и са десетодневним студијским боравком у Кини где је био као члан делегације Српске напредне странке. Комплетно излагање Миленковића можете погледати сутра у оквиру Јутарњег програма Телевизије Врање, а у дневнику издвајамо најважније делове. Петнаестог јуна навршено је три године од како је Српска напредна странка преузела одговорност руковођења градом и од када је Слободан Миленковић на позицији градоначелника. Последњих годину дана интензивно се радило на развоју града у свим сегментима, рекао је Миленковић и као један од најзначајних капиталних пројеката издвојио завршетак радова на изградњи Хируршког блока.

„Имали смо велики број активности како би побољшали функционисање здравственог система. Упослили смо 17 лекара за збрињавање становништва у руралним подручјима. Успели смо да решимо проблем застоја рада онколошког конзилијума и тројном сарадњом која је потписана између Здравствених центара Врање и Гњилане и Клиничког центра Ниш, он сада функционише како треба”, каже Слободан Миленковић, потпредседник Гро СНС и градоначелник.

Стабилизација градске Апотеке је велики успех локалног руководства која је последње три године доживела финансијски дебакл. Захваљујући стратегији, ова установа је постављена на ноге, репрограмирањем дугова. До краја године Град има обавезу да врати још 30 милиона динара дуга Апотеке. Локална самоуправа је реализовала и капиталне објекте из области културе, нагласио је Миленковић.

„Капитални пројекти који су реализовани су реконструкција Музеј куће „Бора Станковић” и Пашиног конака у смислу грађевинских радова. Предстоји нам завршетак сталне поставке, тако да очекујемо да она ускоро буде изложена. Интезивирани су радови на изградњи Позоришта и очекује се да они буду завршени до краја године, а у оквиру њега Врањанци ће добити и најсавремнији 3Д биоскоп”.

Кренуло се у процедуру реконструкције градског парка и очекује да на јесен радови почну. Миленковић је најавио и изградњу Регионалног центра за ванредне ситуације и запошљавање око 200 ватрогасаца.

„Од капиталних пројеката издвојио бих изградњу Задружног дома у селу Дубница. Поред њега, завршена је проектно-техничка документација за реконструкцију задружних домова у селима Требешиње, Нерадовац, Горњи и Доњи Вртогош, тако да ћемо сваке године реновирати по један”.

Миленковић је рекао да су знатна средства уложена у изградњу обилазнице  дужине 2,7 километара и два кружна тока у индустријској зони чиме су створени предуслови за долазак инвеститора. Неочекиван подухват је био продаја парцеле код Роде за 260 милиона динара што ће олакшати функционисање града и развој инфраструктуре. Међу капиталним пројектима издвајају се изградња вртића у насељу Рашка, станова за припаднике снага безбедности.Тренутно се ради реконструкција пута на релацији Власе- Врање дужине 3 километра, а крајем јула креће се са комплетном реконструкцијом улице Боре Станковића.

На конференцији за новинаре Миленковић је говорио и о значају десетодневног боравка у Кини где је био члан делегације Српске напредне странке.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 27 јун 2019 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter