Паркинг код Робне пијаце биће ускоро осавремењен

Паркинг код Робне пијаце налази се у срцу града, те је управо атрактивна локација један од разлога што су паркинг места на овом простору испуњена током читавог дана. Надлежни у Паркинг сервису увелико раде на припремама за осавремењавањем овог простора у шта ће бити уложено око милион и 200 хиљада динара.

"Паркинг код Робне пијаце има 85 места за паркирање аутомобила. Ради од 7 до 21 сат, а тежња је да буде у функцији нон-стоп", каже директор Марјан Станковић.

''Планирамо да тај паркинг буде активан 24 сата, изоловаћемо простор оградом. Заменићемо комплетну расвету, поставићемо нову лед расвету, портирницу, рампу за улаз и излаз са паркинга. Имаћемо и нови видео надзор. Надам се да ће све то дати боље услуге грађанима и да ће побољшати пословање Паркинг сервиса'', каже Марјан Станковић, директор паркинг сервиса.

Свакодневно кроз овај паркинг простор прође око 2000 аутомобила што доноси годишњи приход од око 90.000 динара. Са радовима би требало кренути ускоро, а нови изглед паркинг би, према речима Станковића, требало да добије у року од месец дана.

''Процес набавке је у току. Морамо  да предвидимо све потребне радове  који подразумевају замену подземних инсталације које су направљене пре двадесетак година, да паралелно са њима поставимо инсталације за видео надзор. Портирница је већ набављена, налази се на царинском терминалу. Треба да се види вредност рампи  а за почетак ће бити постављене аналогне рампе. У догледно време биће дигитализоване са фискалним рачунима који излазе аутоматски'', каже Марјан Станковић, директор паркинг сервиса.

Станковић каже да би ускоро требало да буде набављено половно паук возило за шта су предвиђена средства у износу од 25.000 до 30.000 евра. Очекивања су да на тај начин број уклоњених возила буде већи од 373 колико их је до сада било на годишњем нивоу уз помоћ  једног паук возила којим Паркинг сервис располаже. 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 22 април 2019 14:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter