Топло у становима, али уз сталну контролу

Све припреме и ремонте које је Нови дом урадио у предходном периоду показали су се исправним, сада на овим ниским температура. Није било  непредвиђених дешавања и кварова, иако је део мреже доста стар, тако да је свуда било топло.

Где год се пријави сумња, одлазили смо и током празника и проверавали висину температуре, али никаквих непредвиђених дешавања није било, каже директор Новог дома. Вентил на радијатору у згради Лепа Брена је био проблем власника, а ипак смо ми и ту помогли. Проверавали смо температуру и на Дечијем одељењу и она је 24 степена у јужном, а 22 у северном делу зграде.

"Повећана је потрошња за 40 посто. Грејемо од 6 до 21 сат, али смо у дане празника због ниских температура продужавали грејање, каже директор Новог дома Горан Петровић.

Уредба овог предузећа не дозвољава двадесетчетворочасовно грејање, а није ни потребно, јер су топловоди кратки и не стигну да се охладе. У већим градовима због дужине топловода се греје нон стоп, појашњава директор.

Једино што школе нису радиле десетак дана, јуче деца нису ишла, али смо укључили и загревали школе. Ту је мало оптимална температура нижа око 20 до 21 степен, а не 22, али ћемо постићи у току дана ту температуру. Због привилегованих цена коју школе плаћају, не грејемо школе када не раде, истиче Петровић.

Ово није изненађење за Нови дом, било је и оштријих зима. Управо због оваквих ситуација и ниских температура, у октобру када су биле високе температуре нисмо грејали, иако су неки инсистирали. Тада смо уштедели и то нам је сада добро дошло, каже Петровић.  

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 09 јануар 2019 15:14

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вирус корона потврђен код 69 особа - Радио Телевизија Врање https://t.co/zMqjCt5YFk via @tripplesworld
За пример: Леонора и Анђела Ристић, ученице ОШ ''Светозар Марковић'' - Радио Телевизија Врање https://t.co/Xva7tzIA0y via @tripplesworld
Нови пакет државне помоћи малим и средњим предузећима - Радио Телевизија Врање https://t.co/EBipPEkgZa via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter