Одштампајте ову страницу

Фина госпођа, ојадила Планинарски дом

By РТВ октобар 30, 2018 435 0

Фина госпођа, културна, комуникативна, дошла, спавала, јела, шетала, дружила се са запосленима и са мештанима и нестала. Иза ње остао неплаћен рачун од скоро 20 хиљада динара и горак укус преваре. Радња се дешавала у Планинарском дому на Бесној кобили.

Ништа ново, ни непознато за цео туристички свет, али за Планинарски дом ушушкан на Бесној кобили први, непријатан случај.

Имали смо наизглед фину туристкињу, која је 15 дана боравила у Планинарском дому. На крају се испоставило да је све време имала план да тог последњег, петнаестог дана она без одјаве, напусти Планинарски дом. Случај је пријављен полицији. Госпођа је дошла у планинарски дом, уредно се пријавила, а то је у конкретном случају значило да је уместо својих документа на увид приложила личну карту на име неке Душанке, каже Јасмина Стошић из Туристичке организације  Врање.

Нико ништа није посумњао, деловала је озбиљно, комуникативно, проводила је дане шетајући, обилазила Криву Феју, као прави туриста. При том, иако се ради о домаћој туристкињи, са домаћом личном картом, нико није препознао да госпођа уживо и са слике у личној карти, нису исте особе. Иначе, пријава гостију на рецепцији је стандардна као и у свим хотелима у земљи и свету, али  у овом случају, изостала је одјава и плаћање. 

У финансијском смислу није то коштало много, колико у моралном и емотивном, али такве су ситуације школа за сваки наредни дочек гостију, колико год он имао наиван лик, истиче Стошићева.

Иначе, фина госпођа, како су је назвали запослени у Планинарском дому, требала је да плати по хиљаду и двестотине динара дневно за ноћење са доручком, што је око 18 хиљада динара за 15 дана. Срећа, па није узела пун пансион.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2018 13:44