Са ГВ: Корист од Закона о материјалној подршци породици и Зоохигијеничарске службе

Борба за већи наталитет огледа се кроз примену Закона о материјалној подршци породици. Тако је један део терета са локалних самоуправа пребачен на надлежно Министарство, а ради се о боравку посебне категорије деце у вртићима. Врање је формирало радну групу за ове потребе.

Конкретна подршка породици је плаћање трошкова за предшколско васпитање за одређене категорије деце. Оно је сада у надлежност Министарства, а не локалних самоуправа како је било до сада. Плаћање се не односи на целодневни боравак, већ само на предшколско образовање.

За одређену категорију деце трошкове сноси Министарство, а то су деца где су родитељи примаоци новчане социјалне помоћи и деца са инвалидитетом која похађају предшколску установу, само предшколско образовање. Донели смо одлуку о томе, како би све неопходне папире послали Министарству за рефундацију трошкова, каже Данијела Милосављевић, градска већница.

Руководство града је дошло до закључка да је неопходно опет формирати Зоохигијеничарску службу у јавном предузећу Комрад, које је имало такву службу, али је због рационализације и смањења броја запослених, остало без ње.

Пракса је показала да постоји потреба да наше јавно предузеће обавља те послове, јер су они то радили на много бољи и ефикаснији начин. Сви смо се сагласили да треба вратити ту службу и да то треба да иде преко Комрада.

У том смислу неће се повећавати број запослених у овом предузећу, већ ће се служба формирати прерасподелом запослених. Све би требало да буде завршено до фебруара наредне године.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 30 октобар 2018 14:20

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Председник Вучић свечано пустио саобраћај на јужном краку Коридора 10 - Радио Телевизија Врање https://t.co/alFM8erfWJ via @tripplesworld
Обилазак Косине 3 и тунела Манајле - Радио Телевизија Врање https://t.co/OcPKb2Q5JV via @tripplesworld
Вечерас пуштање саобраћаја на jужном краку Коридора 10 - Радио Телевизија Врање https://t.co/TQbxUqwEQW via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter