За чување кућних љубимаца у кући мимо прописа прете казне од 10.000 динара

Постоји низ законских регулатива и правила који се односе на држање кућних љубимаца у кући или стану. Колико год да воле своје љубимце, њихови власници би требало да обрате пажњу на многе ствари како не би дошли у ситуацију да буду кажњени. Инспекција зоохигијене је у претходном периоду имала пуне  руке посла када је реч о неправилностима у вези чувања и држања паса и мачака у стамбеном простору.  

Многи власници паса и мачака не знају за Закон о чувању кућних љубимаца или нису довољно упућени у његове одредбе. Из тог разлога, свесно или несвесно крше правила која би могла да утичу на њихов новчаник. А казне за непоштовање правила су папрене.

Пси и мачке могу се чувати у стану и кући али под одређеним условима, каже инспектор зоохигијене Далибор Митић.

''По Закону о чувању кућних љубимаца, у стану је дозвољено чување једног пса, док је за више неопходна сагласност Скупштине станара. У дворишту куће може да бораве највише три пса и то под условом да не угрожавају нормално функционисање суседа. Уколико се не поштују законске регулативе, власницима паса прете казне од 10.000 динара'', додаје Далибор Митић инспектор зоохигијене.

Митић каже да је током претходних девет месеци на територији града Врања и градске општине Врањска Бања спроведено доста акција хватања  напуштених паса.

''У периоду од фебруара до октобра организовано је 17 акција хватања напуштених паса. Том приликом ухваћено је 343 паса који су смештени у прихватилиште Ново Село код Врњачке Бање'', појашњава Далибор Митић  инспектор зоохигијене.

Одељењу за инспекцијске послове током претходна два месеца стигла је 21 пријава грађана због уједа паса.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Без жртава короне у Србији. Још 34 нова случаја вируса ковид 19 - Радио Телевизија Врање https://t.co/mdpUuOXkWo via @tripplesworld
Земља сува – овогодишњи приноси биће умањени - Радио Телевизија Врање https://t.co/Rr8Z9xj3cn via @tripplesworld
Глигоријевић: Круна нашег рада пројекат „Унапређење тржишне и пословне способности станара у оквиру инкубатора“ - Р… https://t.co/sY5xNT6NYj
Follow RTV Vranje on Twitter