Черенац: Славићемо кад дође вода, верујемо да ће бити брзо

Градско веће наложило је „Водоводу“ да привремено прикључи насеље „Черенац“ на градски водовод. О одлуци Градског већа изјасниће се и одборници на седници Скупштине, а након тога Водовод ће започети радове. Зграде у насељу „Черенац“ изграђене су још 2002. године а око педесетак породица тада је бесправно заузела станове. Сада у овом насељу живи око тридесетак породица.

Око тридесетак породица које живе у насељу „Черенац“, ускоро би требало да добију воду у својим славинама. Од 2003.године када су бесправно усељени станови у зградама овог насеља, нема воде, струје и канализације. Они кажу да су огуглали на разна обећања али да се сада надају да ће вишегодишњи проблем бити решен.

Тешко је без воде. Била сам на четвртом спрату. Укључиш црево 50 м и тако. Када би ми вода потекла на чесму и три дана да сам жива после тога не би ми било криво. Уморни смо од ношења воде. Колико год да се унесе није довољно“, каже  Ружица Цветковић, једна од станарки.

Петнаестак година се мучи око 30-так породица које живе овде. Једна чесма од 2011. ми уредно плаћамо воду, заједнички је рачун и редно би било да нам неко реши овај проблем. Нада задња умире и ми се надамо да ће овога пута бити решен наш проблем", истиче Младеновић Славенка.

„Сада стварно верујемо да ће овај проблем да се реши. Обећали су и директор Водовода и посланик. Кад би дошла вода, струја, ја не знам колико би радости било овде“, додаје Миле  Динов.

На основу студије коју је израдио Водовод, мишљења Завода за јавно здравље и захтева заштитника грађана, Градско веће је дало налог Водоводу да, између осталог, у циљу спречавања епидемија и опасности од заразних болести, обезбеди прикључак на градски водовод за станаре ових зграда иако су бесправно усељени.

Ми не желимо да улазимо у природу правних проблема које станари тог насеља имају они ће то решити са власницима објекта и на суду. То траје 15 година, а ти људи живе тамо. Драго ми је што је Градско веће донело такву одлуку и ми ћемо чим скупштинска одлука буде објављена, што пре то урадити, и тиме ћемо помоћи тим људима и заштитити их од опасности.Ради се о привременом прикључку, и ми ћемо привремено прикључити станаре док суд не утврди право стање у Черенцу“, закључује Горан Ђорђевић, директор ЈКП „Водовод“.

Док прикључак не буде готов, чесма у дворишту зграде, направљена још у време изградње овог стамбеног комплекса, једино је место одакле станари узимају воду за пиће и другу употребу. Утрошену воду већина уредно плаћа.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 16 октобар 2018 14:54

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter