Граду подземни контејнери, уредним платишама бесплатне канте

Средствима од наплате такси за заштиту животне средине биће плаћени подземни контејнери које је град у сарадњи са комуналним предузећем „Комрад“ набавио од једне новосадске фирме. Пре подземних контејнера, улице града биће освежене новим мобилијаром, а спремни су и поклони за уредне платише комуналних услуга.

Градска управа, одлучила је да уговор за набавку подземних контејнера, буде додељен једној фирми из Новог Сада као најповољнијем понуђачу. Процењена вредност јавне набавке је три и по милиона динара без ПДВ-а.

"Одредили смо четири локације за постављање подземних контејнера, то су код „Гимназије“, „Дома културе“, школе „Вук Караџић“ и градске цркве. Биће постављено укупно десет контејнера, а тај посао завршићемо до краја године", каже Жикица Антанасијевић, градски већник за екологију.

Обезбедити инфраструктуру да град буде чистији је приоритет, каже Антанасијевић и додаје да је из Фонда за заштиту животне средине завршена још једна набавка судова за одлагање смећа.

„На депонију Метерис стигле су нове ђубријере и мобилијар којим ће се допунити и заменити постојећи и оштећени, и око 1 500 судова за одлагање смећа које ће Комрад поделити својим редовним платишама", истиче Жикица Антанасијевић, градски већник за екологију.

Врање ће бити први град у Пчињском округу који ће одлагање смећа у ужем центру града решити подземним контејнерима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 12 октобар 2018 14:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

"Место за стварање и едукацију деце" - Радио Телевизија Врање https://t.co/FM4cK52ac8 via @tripplesworld
Јавни час сликања инспирисан делима Мирјане Бобић Мојсиловић - Радио Телевизија Врање https://t.co/1Km2byF5e2 via @tripplesworld
Апотека организује бесплатно мерење нивоа шећера у крви, током „Дана Врања” - Радио Телевизија Врање… https://t.co/3aTar4DEUq
Follow RTV Vranje on Twitter