Виши суд: Преко 17 хиљада решених предмета за годину дана

Виши суд у Врању добио је другу награду у категорији ''Повећање броја укупно решених предмета у суду у односу на исти период претходне године''. Најбоље резултате има Виши суд у Београду, а на трећем месту  је Прекршајни суд у Новом Саду. Награде најбољима додељене су на годишњем саветовању судија у Врњачкој Бањи од стране Врховног касационог суда Србије. 

У протеклих годину дана Виши суд у Врању решио је преко 17 хиљада предмета, на којима је радило 9 судија, уз помоћ и подршку сарадника и свих запослених.  Из тог разлога добили су другу награду у категорији ''Повећање броја укупно решених предмета у суду у односу на исти период претходне године'', коју додељује Врховни касациони суд Србије.

''На дан 1. 7. 2017. године Виши суд у Врању је имао у раду 9 764 предмета. У међувремену примљено је 11 099 предмета, што значи имали смо у раду 20 863 предмета. Од тога је решено 17 011 предмета, а на дан 30. 6. 2018. године остало је у раду 3 852 предмета. Осморо судија и девета, Зорица Стојчић, су сав тај терет изнели у периоду од годину дана'', каже  Драгана Илић Марковић, председница Вишег суда.

Да би овакви резултати били постигнути у раду су учествовали сви запослени у суду, те је председница суда устала и јавно захвалила свима понаособ. Виши суд у Врању биће и новчано награђен. Фонд светске банке није саопштио износ, али незванично је реч о пар хиљада евра, који ће бити утрошени за куповину опреме и компјутера.

''Ми смо много радили и на уређењу суда. Раније да би се узео предмет из архиве, могу слободно тако да кажем, одлазило се у подрум са рукавицама и маском, сада смо урадили то тако да изгледа фасцинантно, доле су плочице, нове полице за предмете, купили смо ламинат за преостале просторије, доле је чисто и уредно, како је и у осталим деловима зграде. Радили смо и на обезбеђењу, поставили врата да не може свако да уђе'', истиче Драгана Илић Марковић, председница Вишег суда.

Опремљена је и још једна судница, чуло се на конференцији. Председница суда, Драгана Илић Марковић, захвалила се свима који су допринели да Виши суд у Врању, заједно са Вишим судом у Београду буде међу најбољима са највише решених предмета за годину дана у односу на све првостепене судове у Србији.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено четвртак, 11 октобар 2018 15:52

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Све надлежне службе брзо реаговале на вандализам у насељу Чешаљ - Радио Телевизија Врање https://t.co/j5PrCNalK8 via @tripplesworld
4100 возила прошло новим аутопутем у првих дванаест сати - Радио Телевизија Врање https://t.co/9BtzaU56ZA via @tripplesworld
Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/mffCgYWy4a
Follow RTV Vranje on Twitter