Пљуште казне за непрописно паркирање аутомобила у главној улици

Комунална полиција почела је данас да спроводи акцију кажњавања возача због непрописно паркираних аутомобила у главној улици. Казна износи 5000 динара. Акција ће се наредних дана проширити и на остале делове града, тачније на Косовску и Маричку улицу са циљем, како кажу надлежни, да се искорени бахатост и несавесност возача.

Проблем  непрописног паркирања аутомобила евидентан је на сваком кораку. Највише испаштају пешаци.

Томислав Цветковић је један од њих: ''Смета ми кад пролазим поред непрописно паркираних аутомобила са торбама у рукама. Заиста је проблематично.'' Радивоје Стојановић:'' Требало би томе да се коначно стене на пут. И ја сам својевремено био возач али сам се трудио да поштујем саобраћајне прописе.''  Са тим се у потпуности слаже и Врањанка Зорица Јањић.

Један од ретких возача који је данас у преподневним сатима  у главној улици свој аутомобил паркирао како треба је наш суграђанин Зоран Тасић.

Он каже: ''Трудим се, колико ми услови у датом тренутку дозвољавају, да прописно паркирам свој ауто.Треба коначно стати на пут проблему непоштовања саобраћајних прописа, јер морамо сами да будемо ти који ће се повиновати и понашати се у складу са правилима.''

Патроле Комуналне полиције су свакодневно на терену. У оним улицама где су се често кажњавали власници непрописно паркираних аутомобила, овај проблем је кажу, искорењен.

''С обзиром да је недавно на коловозу обележена десна трака, прописно паркираним аутом сматра се онај који је паркиран уз коловоз, док је за косо паркиране аутомобиле предвиђена казна од 5000 динара. Уколико се казна плата у року од 8 дана, износ казне се смањује на 2500 динара“ објашњава начелник  Комуналне полиције Ивица Ташковић и додаје „пре пар минута возило Ватрогасне службе није могло да се мимоиђе са другим возило. Десиће се да због непрописно паркираних аутомобила ни возило Хитне помоћи неће моћи да прође'' , истиче Ивица Ташковић начелник Комуналне полиције.

Комунални полицајци су данас током интервенисања привукли велику пажњу пролазника али и власника аутомобила који нису били паркирани како треба. Поједини су успели да брзо одреагују и склоне своје аутомобиле како не би били кажњени. Други су их  препаркирали тако да се за свега десет минута направио ред у главној улици, што је заправо и био циљ.

Наредних дана акција ће се проширити  на Косовску и Маричку улицу. Па, сада када то знате – водите рачуна како паркирате свог четвороточкаша.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пијачан дан у Врању уређен, без уличне продаје - Радио Телевизија Врање https://t.co/jdD6Xae3MK via @tripplesworld
Радови на изградњи атлетске стазе при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/VXNdMWkBCJ via @tripplesworld
Обележена храмовна слава манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/E7uhz5oA7U via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter