Градоначелник посетио Маштоленд

Градоначелник Слободан Миленковић и већница Данијела Милосављевић посетили су дневни боравак Маштоленд који функционише при Центру за развој локалних услуга социјалне заштите у Врању. Ово је била прилика да градоначелник обиђе и Прихватилиште за стара лица и уручи поклоне деци и старијима.

Повод за посету градоначелника Миленковића је велики успех деце и омладине са инвалидитетом на Спортским сусретима корисника дневних боравака за децу и омладину са сметњама у развоју јужне и југоисточне Србије. Деца дневног боравка Маштоленд освојила су две златне медаље у дисциплинама скок у даљ из места и пикадо, а и екипно су били најбољи.

''Такмичио сам се у скоку у даљ, обарању чуњева, шут у гол, пикадо и шут у кош. Доста смо се припремали као екипа и труд се исплатио'', рекао је Мирослав Ђорђевић.

''Ово такмичење нам значи да упознамо нове другаре, нови град, ново дружење'', каже  Вања Стојнев.

'''Они се труде, желе да раде, ето код спортских сусрета, ми већ крећемо припрему за наредне спортске сусрете, то је за њих велики догађај'', истиче Душан Јовановић, спортски тренер.

''Уназад неколико година доносите само златне медаље, како у појединачним, тако и у екипним такмичењима, заиста ми је драго да могу да вас посетим, да вас поздравим и да вам честитам на великом успеху. Ја сам сигуран да ћемо се видите и следеће године када ћете све нас обрадовати са још већим бројем медаља'', додаје Слободан Миленковић, градоначелник.

Градоначелник је додао да локална самоуправа помаже рад Центра. Од скоро је уведено даљинско грејање преко Новог дома, направљен је и лифт, који је од велике важности за све кориснике ове установе.

''Ја се захваљујем руководству на указаном поверењу и на свему што чине за нас како сви ови успеси не би изостали, наравно и за све колеге који се несебично труде и улажу себе'', закључује  Ивана Тасић, директорка Центра за развој локалних услуга.

Представници града уручили су деци поклоне, а од њих су добили рукотворине које су сами стварали у дневном боравку. Ово је била прилика да градоначелник Миленковић обиђе и Прихватилиште за стара лица и да поразговара са њима.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Пијачан дан у Врању уређен, без уличне продаје - Радио Телевизија Врање https://t.co/jdD6Xae3MK via @tripplesworld
Радови на изградњи атлетске стазе при крају - Радио Телевизија Врање https://t.co/VXNdMWkBCJ via @tripplesworld
Обележена храмовна слава манастира Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/E7uhz5oA7U via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter