"Нови дом" спремно дочекује грејну сезону

У ''Новом дому'' све је спремно за почетак нове грејне сезоне. С обзиром да она званично почиње 15. октобра, није искључена могућност да радијатори буду топли и раније уколико три узастопна дана температура ваздуха буде нижа од 12 степени Целзијусових .

Током лета одрађене су све припреме и ремонти у свих шест котларница овог предузећа, који подразумевају замену вентила и цевних мрежи у котловима али и замену електронских каблова који су били дотрајали. Што се тиче мазута, неће бити проблема, и он ће се сукцесивно набављати.

''Ми већ имамо залиху коју смо направили током лета. Имамо довољно мазута за октобар и новембар. С обзиром да се мазут плаћа у року од 45 дана ми нисмо у ситуацији да одједном набавимо 500, 600 тона јер нисмо довољно финансијски јаки. По потреби ћемо сукцесивно да га набављамо. Сматрам да ће нам бити довољно 2.200 тона мазута за целу грејну сезону, уколико температуре буду као претходне године'' каже  Горан Петровић, дирекор ЈП ''Новог дома''.

 Петровић каже да ће бити проширења мреже ове године и повезивања на систем грејања '' Новог дома'' .

''Са почетком грејне сезоне очекујемо да зграда Хируршког блока буде повезана на наш систем грејања , као и Центар за развој социјалних локалних услуга. Радови су у току, до сутра ће ова зграда бити повезана на систем грејања. По одлуци Градског већа грејање у вртићу ''Сунце'' у насељу "Ледене стене" биће поново у функцији .

Што се тиче изградње топловода од зграде некадашње Дирекције до Градске управе,  набављен је сав неопходан материјал и очекује се да радови крену од 1.октобра. У року од 25 дана требало би да буду завршени.  Петровић каже да иако су се стекли услови за то, ипак неће бити кориговања цене грејања. Он апелује на нередовне платише да измире своја дуговања ,како не бид долазило до непопуларне мере, утужења грађана који не измирују своје обавезе према ''Новом дому''.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 септембар 2018 14:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Атлетика у основним школама - Радио Телевизија Врање https://t.co/sQX1iYYiNZ via @tripplesworld
Гимназијалци померају границе - Радио Телевизија Врање https://t.co/gsYWtqWeIn via @tripplesworld
Изгорело возило у дворишту породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/VDpVZOylos via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter