„Моје Врање, познајем ли га?“

''Моје Врање, познајем ли га'', назив је свечаности коју поводом Светског дана туризма припремају Туристичка организација и Свеправославно друштво ''Преподобни Јустин ћелијски и врањски''. Догађај је планиран за сутра увече у сали Дома војске и не без разлога, јер наш град бележи добре резултате у области туризма.

Туризам, привредна грана од које многе земље живе, код нас је још увек у повоју, али сваке године са све бољим и бољим резултатима.

Развој авио саобраћаја, појављивање low cost компанија, утицало је да савремени туризам промени облик. За Србију, ће ова 2018, бити рекордна, а ту негде је и наш град.

Србија ове године планира приход од милијарду 350 милиона евра од туризма, што је рекорд. Три и по милиона гостију, девет милиона ноћења, од тога је милион и 700 страних гостију, а то је увећање 2017. у односу на 2016. годину за 11 процената број ноћења и 13 посто већи приход од туризма. 2018 ће бити апсолутни рекорд што се тиче Србије, тако да и ми у граду треба да нађемо место на тој мапи. Више пута сам поновио да је наша шанса транзитни туризам и то се показало као тачно и ми имамо то увећање, тај процентуални раст, који је на републичком нивоу, је приближно исти и овде у граду, каже Мића Младеновић, градски већник за туризам.

Транзитни туризам, близина Коридора 10 и  то што се налазимо на овом географском подручју, на фрекфентном месту, нарочито у летњим месецима је од великог значаја.

Оваквим резултатима допринела су и светска кретања. То је  дефинитивно помогло да и Врање буде посећеније, такође боља промоција и оно што град нуди, а то  је провод и душа коју град има. Из викенда у викенд је све већи број гостију нарочито из Македоније и Бугарске што није везано за сезонски туризам. Они оду задовољни и зато се враћају, истиче Младеновић.

Град улаже много у развој туризма, трудећи се да прати кретања у земљи. Транзитни туризам, здравствени и верски су наша шанса.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 септембар 2018 15:07

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Атлетика у основним школама - Радио Телевизија Врање https://t.co/sQX1iYYiNZ via @tripplesworld
Гимназијалци померају границе - Радио Телевизија Врање https://t.co/gsYWtqWeIn via @tripplesworld
Изгорело возило у дворишту породичне куће - Радио Телевизија Врање https://t.co/VDpVZOylos via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter