Још увек има планинских засеока до којих није очишћен пут

Још увек има засеока и махала у брдско-планинским пределима у врањском крају до којих није проходан пут. Мештани зову и жале се, а из града тврде да су машине и даље на терену и пробијају путеве. Комисија за процену штета још увек ради, а водостаји на рекама су и поред отопљавања стабилни.

Иако је огрејало сунце и порасле дневне температуре,  још увек има планинских засеока до којих није очишћен пут. Таква је ситуација у махали Батинци у Себеврању, селу на путу за Криву Феју, одакле су звали мештани и жалили се да су данима одсечени од света. То потврђује и помоћник градоначелника за ванредне ситуације Александар Стојковић.

Стојковић каже да има таквих места, нарочито на подручју Криве Феје, где машине константно раде, али су то путеви којима се и у летњем периоду тешко стиже. И поред тога, појединачне случајеве као што су рецимо,болести или сахране, успешно решавају.

Колико ће коштати, велики снег који је пао у јануару зависиће од Комисије за процену штете, која још увек ради. Њен рад, као по обичају отежавају они који би да наплате грађевинске радове, који су требали много раније да буду урађени.

Стојковић каже да су до Комисије за процену штета стигли извештаји јавних предузећа, али се чекају и појединачни, тако да још увек није урађена завршна процена и чим буде готова јавност ће бити упозната са свим детаљима.

А када отопли, одмах се помисли и на много воде и речни водостај, јер је висина снежног покривача у неким планинским пределима прелазила два метра.

Што се тиче водостаја на рекама, он је за сада рекли су ми у Сектору за ванредне ситуације, испод минуса, на нивоу летњег режима.

И поред најављених високих температура за викенд, које ће се како кажу кретати и до 14 степени, не очекује се да ниво река битно порасте.

Неће се десети, да буду угрожени мостови, али те критичне тачке, треба трајно решити и на томе ћемо радити, истиче Стојковић.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 01 фебруар 2017 16:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Цена малина под знаком питања - Радио Телевизија Врање https://t.co/EtlEyTJJuE via @tripplesworld
Kолективно тестирање свих запослених у Фонду ПИО у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/WZZrz3TIVY via @tripplesworld
Биће беби бума у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/l6MZIydFVN via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter