Снежни талас донео невоље привредницима

Јединице 4. бригаде Војске Србије, које већ учествују у деблокирању насеља на подручју округа, од данас су и на улицама Врања. Дуготрајни снежни талас донео је невоље и привредницима. Пословодство Алфа Плама донело одлуку да фабрика не ради до среде.

Након увођења ванредне ситуације у Србији у чишћењу снега и леда у Врању укључили су се припадници 4. бригаде Војске Србије. На више локација у граду, пре свега око здравственог центра, чистили су тротоаре и прилазе.

Невреме праћено леденом кишом, које је током викенда захватило Врање, одразило се и на рад појединих фабрика. Простор пред капијом и сам круг Алфа Плама је окован ледом, због чега је пословодство донело одлуку да до среде 800 запослених не долази на посао. Овај дуготрајни снежни талас донео је проблеме у пословању привреде.

У Фабрици ''Нутрико'' производња сточне хране и реализација смањене су за 20 одсто. Разлог томе је немогућност да се сточна храна превезе до купаца у удаљеним селима.

Иако је због ниских температура рад отежан у погонима Заваривача производња се одвија без застоја, пре свега на неодложним пословима. Само је један број радника одсутан, а реч је о уговорима који нису хитни.

У највећој компанији југа Србије Симпу производња тече несметано, а нема ни застоја у набавци и испоруци робе.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 06 фебруар 2012 16:44

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Вукане, срећно! - Радио Телевизија Врање https://t.co/WhptdB7oX2 via @tripplesworld https://t.co/Tri7U0y9bO
Концерт за Вукана - Радио Телевизија Врање https://t.co/kARVTSnqNo via @tripplesworld https://t.co/eJcOX3TFrZ
Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Follow RTV Vranje on Twitter