Случај Димић и правне заврзламе

Пре непуних месец дана, емитовали смо причу самохране мајке и њене петоро деце који су исељени из куће у којој су живели више од две деценије. У присуству полиције, социјалне раднице и судије, Стани Димић је уручено решење о исељењу  јер су власници објекта оборили уговор о доживотном издржавању по основу кога су Димићи живели у двоспратној кући у Триглавској. Породица је смештена у Центар за пружање услуга социјалне заштите, али ту није крај проблемима. 

Кров над главом за Стану Димић и њено петоро деце је привремено обезбеђен. Тесно је али другог решења нема,каже Стана. Проблеми тек наилазе, јер се у Центру не може остати заувек. Нико од Димића не ради.

Поред куће у којој су Димићи живели и даље стоје њихове ствари . Све оно што су годинама стицали и даље је на улици. Да невоља буде већа, суочили су се и са пријавама за заузеће јавне површине.  То је тек закомпликовало случај. С обзиром да је исељење обављено у присуству власника ствари, судски извршитељ,  поступајући по налогу суда није имао обавезу да ствари смести у судски депо (погледајте прилог од 16. септембра ОВДЕ )  Комунална иснспекција за сада  не може да реагује. Поред правних зачкољица, проблем је кажу и то што немају простор за одлагање ствари,  а и изрицање новчане казне било би бесмислено јер се ради о породици која је социјални случај.  У комуналну  полицију су стигле 2  пријаве.  Патрола је изашла на лице места,  сачинила службену белешку и све се ту завршило.

И тако док службе јуре једна другу око надлежности, свари породице Додић полако нестају. Једно је сигурно. Цетар за социјални рад направиће план за збрињавање ове породице. Јавна површина биће кад тад ослобођена. У кући  у којој су Димићи живели , живеће неки други људи. Али трауме кроз које ова породица пролази, осетиће само они. 

 

Оцените овај чланак
(1 Глас)
Последњи пут измењено среда, 30 септембар 2015 22:43

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

''Зидни записи'' Наташе Дејановић Димитријевић - Радио Телевизија Врање https://t.co/49WWRfhqJM via @tripplesworld
Уплата за земљиште легла у градску касу - Радио Телевизија Врање https://t.co/x9F5RtPGeP via @tripplesworld
Данас је летњи Свети Никола - Радио Телевизија Врање https://t.co/e10UulsWLk via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter