НАДЗОР НАД АГЕНЦИЈОМ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ У ПОСТУПКУ ПРЕНОСА БЕСПЛАТНИХ АКЦИЈА НА ЗАПОСЛЕНЕ У РТВ ВРАЊЕ

Министарство привреде покренуло је надзор над радом Агенције за приватизацију (АзП) у поступку преноса бесплатних акција на запослене Јавног предузећа “Радио телевизија Врање” из Врања, после  чега ће предузети мере у складу с надлежностима и наложити АзП даље поступање.

Агенција за приватизацију је 3. септембра ове године донела решење о преносу бесплатних акција на запослене Јавног предузећа “Радио телевизија Врање”.

Министарство културе  иинформисања је дописом указало да је поступљено противно одредбама Закона о јавном информисању и медијима и Уредби о преносу капитала без накнаде запосленима код издавача медија и захтевало укидање овог решења.

Имајући у виду законска решења и стратешко опредељење Владе Србије да се држава на свим нивоима власти повлачи из оснивачких права код издавача медија, како стоји у допису Министартства културе, недвосмислено произилази закључак да се целокупни капитал, после неуспешне продаје, преноси запосленима а не само његов део, као у случајевима приватизацијe   друштвеног капитала привредних субјеката у другим привредним областима.

Оцените овај чланак
(3 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 16 септембар 2015 19:23

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

За Врањанце "Дан у аутомобилу" - Радио Телевизија Врање https://t.co/oecA4otdNK via @tripplesworld
Други позив за продају Пржара, нижа цена, али исти услови - Радио Телевизија Врање https://t.co/PoH4K0CDhC via @tripplesworld
Трећи пчеларски сајам југоисточног Балкана - Радио Телевизија Врање https://t.co/0XaDQPpUjt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter