Друштво

Друштво

Још једна повољност за пореске обвезнике, коју предвиђа закон је достава решења електронским путем. То је лакши и јефтини пут и могућност да порески обвезник у сваком тренутку прати стање својих пореских обавеза. Иначе, наплата пореза на имовину иде добро, Врањанци су у 90 посто случајева редовне платише.

На кућне адресе око 25 хиљада и 500 пореских обвезника на територји града Врања, већ крајем маја почела су да стижу решења за порез на имовину за ову годину. Међутим, закон је предвидео лакши и бржи пут.

"Порески обвезници који имају регистрован налог путем портала Е-управе могу пореска решења добити и електронским путем, на свој мејл, рекао је у изјави за нашу кућу, Ненад Тасић, начелник Одељења за буџет и финансије. Закон предвиђа могућност електронске доставе решења. У Врању је регистовано око 250 пореских обвезника и они су добили мејлом решења 29. јуна у своје електронско сандуче", каже Ненад Тасић, начелник Одељења за буџет и финасије.

Они не добијају решења и путем поште, већ само електронским путем. Ипак, сви који имају недоумице, могу да дођу у Одељење локалне пореске администрације да их разјасне. Ово је лакши и јефтинији пут, јер се само за штампање решења потроши пола милиона динара,  а са трошковима доставе још и више.

"Када би се бар 50 посто грађана регистровала и сви млађи који имају могућност регистровали, а власници су неке некретнине, то би доста значило и њима. Имали би на мејл решења у сваком тренутку  и не би морали да долазе у локалну пореску администрацију", објашњава Тасић.

У време епидемије свима је у интересу да што већи број грађана не буде у директном контакту, истиче Тасић, а ова могућност је дошла у правом тренутку.

 

Последњи пут измењено петак, 03 јул 2020 13:33

У десној цеви тунела Манајле, у смеру ка Врању, на делу државног пута првог А реда број 1 изводе се радови на контроли сензора у возној саобраћајној траци, саопштили су Путеви Србије .

Саобраћај се одвија претицајном саобраћајном траком. Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Из овог предузећа обавештавају да нема здржавања возила на том делу пута, као и на наплатним станицама.

Апелују на све учеснике  у саобраћају да поштују саобраћајне прописе и прилагоде брзину кретања условима на путу због своје, и безбедности других учесника у саобраћају.

У току је постављање ивичњака у улице Боре Станковића. Ових дана ће почети и асфалтирање на делу од моста, ка горњој касарни и уређење тротоара, изјавио је градоначелник Слободан Миленковић.

То је изузетно важна саобраћајница за град и поред текућих проблема наставићемо са радовима, као што је и планирано. У наредном периоду биће пошљунчана и улица Верице Барић.

Ради се о изузетно компликованој саобраћајници због нерешених имовинско правних односа, али кренуло се у њено решавање, каже Миленковић.

Нада се да ће бити стављена у комунални програм за идућу годину и асфалтирана.

Има проблема на терену због епидемије и код извођача радова, али се превазилазе у ходу.

Капитални пројкети који су започети ће бити завршени попут градског парка и улице Боре Станковић. Радови на Ритејл парку одвијају се утврђеном динамиком  и очекује се да 15. децембра буде званично отворен.

Последњи пут измењено петак, 03 јул 2020 12:38

Градска управа града Врања обавештава грађане да ће 12. и 13. јула  бити обављен третман сузбијања ларви комараца на територији града, уколико се стекну неопходни метео услови.

Радови ће се спроводити два дана у термину од 09 до 18 сати. Третман ће се вршити препаратом за сузбијање ларви комараца ЛАРВАСТОП ПИРИПРОX 0,5 ЗГ

До 15. јула је рок за подношење захтева за рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе, саопштава Пореска управа.

Право на рефундацију ПДВ-а за куповину хране и опреме за бебе важи за децу рођену закључно са 30. јуном 2018. године, до навршене друге године старости.

Страна 1 од 962

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter