Будући средњошколци на припремној настави

Припремна настава за завршни испит за осмаке је почела. Будући средњошколци се у основним школама спремају за полагање комбинованог и тестова из српског језика и математике.

Све што се у школи после петог разреда није добро научило или се заборавило осмаци увелико обнављају. Важно је спремно дочекати матурски испит.

Градиво од петог до осмог разреда у свакој школи се обнавља у складу са дневним обавезама како ученика, тако и наставника. У школи “Вук Караџић” организована је “Отворена школа суботом”.

Десетак републичких такмичења планирано је за 9. и 10. мај за кад је заказано и пробно тестирање. За ђаке који се такмиче и школе које су домаћини такмичења ово тестирање биће одложено.

Припремна настава потрајаће до самог завршног испита и биће интензивнија после краја школске године. Осмацима ће вредети више него пре с обзиром на то да ће задаци по први пут бити потпуно непознати.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Врање добитник награде Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе - Радио Телевизија Врање… https://t.co/5qrMRb0Jri
Ана Илић добила престижну награду - Радио Телевизија Врање https://t.co/iXT6ctgz9H via @tripplesworld https://t.co/5ZjKPHPiMi
Скупштина једногласно усвојила Одлуку о конверзији потраживања према Јумку - Радио Телевизија Врање… https://t.co/dEEaEZiRag
Follow RTV Vranje on Twitter