Друга генерација студената Економског факултета уз Суботице, одељења у Бујановцу

Једини факултет у Србији на коме се настава одвија на четири језика је Економски факултет из Суботице, нагласио је министар просвете Жарко Обрадовић, на свечаности поводом почетка овогодишње наставе на одељењу факултета у Бујановцу. Свечаности су, осим студената, присуствовали и декан и продекан факултета Ненад Вуњак и Александар Грубор, представници градске управе Бујановац, градоначелник Врања и начелник Пчињског управног округа Зоран Антић и Будимир Михајловић и високе делегације Европске уније и Мисије ОЕБС-а.

Након годину дана ево нас поново на овом истом месту, задовољни што поздрављамо другу генерацију студената Економског факултета из Суботице, одељења у Бујановцу, рекао је на свечаности министар Жарко Обрадовић. По много чему је факултет специфичан. Настава се одвија на два језика, српском и албанском, што представља и добар пример сарадње у региону, јер су предавачи и професори из Тетова.

Економски факултет у Суботици,  Универзитета у Новом Саду постоји 52 године и образује квалитетан кадар.

Председник општине Бујановац Нагип Арифи изразио је задовољство успехом прве генерације студената Економског факултета. Верујемо да ћемо успети да задржимо младе људе да се образују овде, а не на разним балканским универзитетима као до сада, рекао је Арифи. И представници факултета у Тетову чији професори држе наставу у Бујановцу, представници делегације Европске уније и мисије ОЕБС-а, као и Националног савета Албанаца, сматрају да је велики помак постигнут, када је у питању образовање у вишенационалним срединама  и на матерњим  језицима.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 12 октобар 2012 16:09

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter