Школска година почиње регуларно након скоро годину и по дана

Појединости за почетак нове школске године су дефинисане у свим школама. По речима заменице градоначелника Зорице Јовић, школска година почиње регуларно након скоро годину и по дана у нашем граду, а нестрпљење је велико како код  ученика тако и код запослених и родитеља.

Реализацијом и организацијом наставе искључиво се бави Министартсво просвете и на основу тога школе су добиле јасне иснтрукције за почетак нове школске године. Сви директори школа су добили јасна упутсва који се модел наставе примењује у ком тренутку. На територији Врања је вирус под контролом тако да ће све школе на територији града од среде кренути са редовном наставом.

„Од 1.септембра час траје 45. минута у свим школама осим у оним објектима средњих школа где наставу похађају по две школе и у којима се јави проблем око простора, јер се и реализација практичне наставе, односно вежби одвија у истом простору. То ће се решавати у ходу. Оно што је најбитније јесте да су сви ученици у одељењу зајадно“, каже заменица градоначелника Зорица Јовић.

Школе су добиле налог да обезбеде дезинфекциона средства за безбедан боравак и деце и запослених. Комплетне трошкове покрива локална самоуправа.

„Ми смо једна од ретких локалних самоуправа која мимо процедура и онога што је предвиђено планом сноси све трошкове школа, да би све функционисало како треба“, каже Јовићева.

По њеним речима, образовање јесте битно али оно што је можда важније  јесте социјализација деце. А нека деца нису имала прилике ни да се упознају.

„Имамо генерацију која сада полази у други разред основне школе у којој та деца ни једног тренутка нису била заједно у одељењу. Они ће се сада осећати као да су на почетку школовања. Биће их тридесетак у одељењу и видеће се први пут“.

Придржавањем свих мера превнције, укључујући и вакцинацију мислимо на сву децу и на тај начин их штитимо од корона вируса због кога ученици и нису боравили у школама по редовним процедурама.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 30 август 2021 15:42

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Најбољи баскеташи у Србији. У Француску по још једну медаљу - Радио Телевизија Врање https://t.co/31vCO7ydkO via… https://t.co/fdab5D7Dgo
Одлични резултати врањских клубова - Радио Телевизија Врање https://t.co/aqS7OFgfgF via @tripplesworld https://t.co/aq04OZ1pqT
РК Врање: Добар старт, идемо даље - Радио Телевизија Врање https://t.co/m4DsnOnvuV via @tripplesworld https://t.co/Q3aFaIAjW1
Follow RTV Vranje on Twitter