Одштампајте ову страницу

Почела примена измењеног Закона о високом образовању

Са новом академском годином почела је и примена измењеног Закона о високом образовању. Министар просвете Жарко Обрадовић у усвојеним изменама види олакшице за студенте, пре свега у делу који се односи на упис у наредну годину. А како студенти коментаришу измењени закон. Да ли ће им заиста бити лакше?

Суштина измена закона о високом образовању који је Скупштина Србије усвојила крајем септембра је у томе да се што већем броју студента у овој школској години омогући да упишу следећу o трошку буџета.То је рекао министар образлажући закон пред посланицима, а студенти су то и потврдили.

На подршку студената наишао је и онај део закона који предвиђа промене у трајању апсолвентског стажа.

Србија је земља у региону са највећим бројем испитних рокова. Због тога је изменама закона предвиђено да се постепено број смањује од шест, колико ће их бити у овој, до свега четири рока  у 2014/2015. години. Време организовања биће ствар Управе факултета, али њихов број мора бити у складу са законом.

Високошколци на Учитељском факултету у Врању имају и разлог више да буду задовољни.

Подсетимо, током априла и маја трајала је велика студентска кампања под називом ''Десетка за Србију''. У оквиру ње високошколци су изнели своје захтеве за ефикасније и лакше стицање факултетске дипломе. Овим изменама закона готово сви студентски захтеви су испуњени.

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 09 октобар 2012 13:11