Ево како ће радити факултети од 1. октобра

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Кризним штабом, као и са представницима високошколских установа и студената, донело је препоруке за превенцију корона вируса на високошколским установама у оквиру мера везаних за спречавање ширења болести Ковид 19. На Педагошком факултету у Врању настава ће се одвијати по комбинованом моделу. Препоруке за одржавање наставе на високошколским установама донете су на основу искуства и примера добре праксе стеченог током одржавања наставе током летњег семестра ове школске године.

Што се тиче Педагошког факултета у Врању који спада под Универзитет у Нишу, претходних дана одржани су састанци свих декана високошколских установа овог Универзитеа, а потом и састанак Сената Универзитета када када су донети закључци како ће факултети организовати свој рад од 1. октобра. Када говоримо конкретно о Педагошком факултету у Врању они ће наставу реализовати по комбинованом моделу, директно у високообразовној установи и онлајн.

Проф. др Зоран Момчиловић, декан Педагошког факултета у Врању каже:

''Ми имамо солидне услове, тако да можемо организовати рад и уживо, с обзиром да имамо просторне могућности сасвим задовољавајуће, а други начин организације наставе на који ће бити организоване све обавезе са студентима је он лајн. Проблем који се јавља код нас је сегмент праксе. Као што знате постоје факултети на Универзитету који имају студентску праксу, а то је један сложен део посла који се мора обавити. Наши студенти обављају праксу у основним школама и вртићима у Врању. Пракса за смер Техника и информатика обавља се у Симпу и у хидроелектранама, тако да имамо велико разумевање од свих тих људи. Ми ћемо са студентским парламентом до краја недеље одржати састанак да чујемо и шта они предлажу. Наше руководство прати шта кризни штаб препоручује.''

Сви су спремни за комбиновани вид наставе, која ће се одвијати уз поштовање свих прописаних мера, наглашава професор Момчиловић. У прва два уписна рока Педагошки факултет уписао је 51 студент, а ускоро се очекује и трећи уписни рок. ''Очекујемо од 60 до 70 уписаних студената у овој школској години,'' каже декан Момчиловић. Реализацију наставе од 1. октобра редовно ће пратити Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са институтима и заводима за јавно здравље и прилагођаваће препоруке тренутној епидемиолошкој ситуацији.  

 

 

Оцените овај чланак
(2 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 23 септембар 2020 16:12

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Запис са Интерфер-а: Радио Врање и ове године међу најбољима - Радио Телевизија Врање https://t.co/odrbPqMlAe via @tripplesworld
Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter