Одштампајте ову страницу

Одржан састанак са директорима свих основних и средњих школа

Заменица градоначелника Зорица Јовић одржала је састанак са директорима свих основних и средњих школа са територије града Врања, као и директорком и главним васпитачима ПУ “Наше дете”. На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација на подручју града, а било је речи и о неопходности одржавања континуитета у предузимању свих неопходних превентивних мера заштите од вируса корона.

Препоручено је да се запослени у васпитно-образовним установама придржавају препорука Кризног штаба Владе Републике Србије, Министарства здравља, препорука и упутстава Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и закључака и препорука Градског штаба за ванредне ситуације, које се односе на превенцију и сузбијање вируса ковид 19.

Такође, препоручено је да родитељи приликом довођења деце у школу, не улазе у школска дворишта и објекте, већ да децу испрате до школске капије и да су у обавези да том приликом и они носе заштитне маске.

Констатовано је да је основни и најважнији задатак свих у систему васпитно-образовног рада да се очува здравље деце и запослених.

Састанку су присуствовали градски већник Александар Стајић, саветник градоначелника за здравство Мирољуб Станковић, саветник у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, представници Завода за јавно здравље у Врању, Здравственог центра, Канцеларије за ванредне ситуације, шефица Одсека за образовање и начелник Одељења за инспекцијске послове Градске управе.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)