Одштампајте ову страницу

Звончица у рукама Предшколске установе

Више нема листе чекања за место у вртићима у Врању. То је постигнуто захваљујући томе што је град успео да откупи вртић  у Горњој Чаршији. Тиме је родитељима и најмлађима из тог дела града омогућено безбрижније детињство.

Градско руководство успело је да и у оваквој ситуацији, изазваној епидемијом, откупи вртић који је био преко потребан у Горњој Чаршији. Комплетна документација која се односи на објекат у потпуности је завршена и очекује се верификација надлежног министарства

Заменица градоначелника Зорица Јовић истиче да је градоначелник са својим тимом успео да нађе начин да из приватне својине буде откупљен вртић „Звончица“ у Горњој Чаршији. Као власништво града, уступљен је на коришћење Предшколској Установи „Наше дете“. Тиме ће коначно бити испуњени бројни захтеви родитеља из тог дела града да у свом насељу имају вртић.

Овај објекат површине је 950 квадрата и може да прими 120-оро малишана. У овом тренутку толике су и потребе у том делу града.

Јовићева напомиње  да је вртић „Звончица“ већ обухваћен конкурсом који је за пријем малишана расписала Предшколска установа. Уједно, тиме ће бити растерећен вртић „Невен“ у улици Цара Душана.

Наредне године, очекује се завршетак вртића у насељу Рашка,чији су капацитети знатно већи.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 28 август 2020 18:22

Сродни чланци

1 коментар