Одштампајте ову страницу

Андоновић: Деца ће бити безбедна под кровом наше школе

У средњој Eкономско-трговинској школи у Врању све је спремно за почетак нове школске године под специфичним условима због пандемије корона вируса. Појачане су хигијенске мере, припреме се обављају у складу са упутствима Министарства просвете и на сваких 15 дана радиће се пресек о епидемиолошкој ситуацији.

Директор ове школе каже да ће деца бити безбедна под школским кровом јер се предузимају све мере заштите али је веома битна лична одговорност ученика и родитеља.

Ових дана дезинфикују се школске просторије и инвентар по учионицама, сређује се двориште и очекујемо да нам током сутрашњег дана стигну додатне количине дезинфекционих средстава која су неопходна у циљу заштите и очувања здравља и деце и професора, каже Моме Андоновић, директор средње Eкономско-трговинске школе.

- Ученици првог разреда долазе у школу 31.августа како би се упознали са разредним старешинама и како би били распоређени по учионицама. Сусрет са њима биће оранизован у амфитеатру и спортској хали. Остали ученици крећу са радом од уторка, 1.септембра по комбинованом систему. За онлајн наставу определило се 70 ученика, то је мање од 10 % од укупног броја ђака али очекујемо да се неки од њих предомисле и врате у редовну комбиновану наставу. Два разреда ће имати наставу у школским просторијама недељу дана, а следеће недеље је у плану онлајн настава и обрнуто, каже директор.

Увелико се размишља и о томе како поступити уколико се неко од ученика зарази короном.

- Имамо одређену учионицу која је предвиђена у случају да се догоди да неко од ученика испољи симптоме корона вируса. Биће изолован и одмах ће се реаговати како би се ученик збринуо. Одмах се врши дезинфекција учионице у којој је боравио заражени ђак и пратићемо ситуацију даље и упутства Министарства, наглашава Андоновић.

Деца ће у школу долазити са маском и већи део времена проводити са њом на лицу, скидаће је ако никог  нема два метра око њега , упутство је Министарства просвете. 

Андоновић каже да је врло важна лична одговорност ученика и да је потребно да самостално брину о себи и околини и да држе физичку дистанцу колико год је то могуће у школским условима.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 26 август 2020 15:35

Сродни чланци