Како ће изгледати практична и настава уопште у врањској Музичкој школи?

Од 1. септембра ђаке и наставнике очекују велике промене у школама због короне.  Музичке школе морају да реше дилеме, како ће изгледати практична и настава уопште.

Олакашавајућа околност у врањској музичкој школи "Стеван Мокрањац" је што је углавном индивидуална настава, каже директорка Тања Близнаковски Јовановић.

До првог школског звона остало је још веома мало.

Школе су добиле детаљна упутства како настава треба да изгледа, али постоје случајеви где ће одређеним просторијама у школама морати да се промени намена  или начин одвијања практичне наставе.

У музичкој школи „Стеван Мокрањац“ спремни су за почетак школске године.

Тања Близнаковски Јовановић, директорка каже: "Настава ће се одржавати нормално, колико је то могуће у овим условима уз све мере заштите. Обављена је анкета и родитељи, као и наши професори, сложили су се да деца треба да долазе. Ми смо специфични. Код нас је индивидуална настава. На часу је по једно дете. Једино ће код наставе солфеђа бити мањих група. 99 посто родитеља се одлучило да деца долазе на часове".

Олакшавајућа околност за овакав тип школа је то што се у њима настава, теорија и пракса иначе одржавају по плану и програму у малим групама, па ће велике промене доживети само хор и оркестар.

 „Добили смо упутства из Заједнице музичких школа, тако да ће хор радити као и оркестар школе али у мањем саставу. Биће више часова са мањом групом деце", објашњава Близнаковски Јовановић.

По речима директорке врањске музичке школе, манифестација „Мај месец музике“ која због ситуације са корона вирусом није реализована у мају, биће организована у септембру месецу.

 „Ако услови дозволе, манифестација ће бити одржана од 11. септембра до 10. октобра у сали Дома војске“.

Концертне активности и јавни наступи биће прилагођени тренутној ситуацији, што значи да ће се одржавати у мањим групама и пред мало публике.

 

 

 

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 21 август 2020 19:40

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter