Дом ученика у Врању комплетно попуњен Истакнут

Попуњени су комплетно сви смештајни капацитети у Дому ученика у Врању. На основу конкурса, у Дому  је  смештено 200 ученика и стотину студената.

Домски смештај ученика и студената у Врању има традицију дугу 100 година. У објекту површине око пет хиљада квадрата, где су сада смештени корисници, Дом ради од 1981. године.

Помоћник директора за смештај и исхрану Станиша Стевановић напомиње да су капацитети за смештај ученика попуњени на основу конкурса у јунском и августовском  року. Од  1. до 15. септембра  био је конкурс за студенте, на основу кога је  такође комплетно попуњен за њих предвиђен капацитет.

Најважнији критеријум за пријем у Дом је успех ученика и студената, а потом материјално стање породице из које потичу.

Стевановић прецизира да је месечна цена боравка по ученику пет хиљада 538 динара, а студента четири хиљаде 668 динара. Ученици користе три оброка, а студенти два. Уколико желе и сва три оброка.

Осим смештаја у трокреветним собама и апартманима, корисницима је омогућено коришћење дневног боравка, сале за учење,  библиотеке, теретане и фискулурне сале.

Миљана, Катарина, Вукашин, Данило и Вељко – ученици средњих школа кажу да су веома задовољни смештајем у Дому, да имају све услове за учење , као и за рад у секцијама, али имају могућности и времена и за забаву, рекреацију и дружење.

У зависности од афинитета, ученици су укључени и у фолклорну, драмску и литерарну секцију, а омогућено им је да се баве, фудбалом, кошарком,одбојком, као и стрељаштвом и шахом.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 25 септембар 2019 15:15

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Отворен Ритејл парк Зона - Радио Телевизија Врање https://t.co/zntjrZMjuf via @tripplesworld
Епидемиолошка ситуација на граници ванредне - Радио Телевизија Врање https://t.co/M8IC1ySiVN via @tripplesworld
Од Нове године нови услови за одлазак у пензију - Радио Телевизија Врање https://t.co/PdeJJfIBdG via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter