Три најбоље екипе средњих школа из округа одмериле су данас знање у финалу Еко квиза  „Знањем чувамо планету“. Победила је екипа средње стручне школе "Свети Сава" из Бујановца, друго место припало је Техничкој школи, а треће пласирани су ученици Пољопривредне школе. Организатори квиза су професори и ученици врањске гимназије, и ово је трећа година заредом како организују дружење едукативног карактера.

Како каже еко координаторка Гордана Николић, крајњи циљ такмичења је подизање еколошке свести код ученика и свих грађана. Полуфинална такмичења су завршена и најбољи су се пласирали у финале.

„Данас организујемо финални део Еко квиза где су се пласирале школе „Стеван Синђелић“, „Техничка школа“ и „Свети Сава“ из Бујановца. Осим подизања еко свести циљ је стицање што више знања по питању заштите и унапређивања заштите животне средине. Еко квиз је ове године био регионалног карактера, а за наредну годину планирамо да проширимо Еко квиз и да га подигнемо на републички ниво“, каже Гордана Николић, еко координатор.

Један од такмичара школе „Свети Сава“ из Бујановца признаје да је било треме јер се њихова екипа такмичила са врањском Гимназијом, која, како каже, представља силу у округу, али и да се све може када се ради тимски.

„Пре свега овде смо да бисмо промовисали екологију, створили нова познанства и забава пре свега“  – школа „Свети Сава“ из Бујановца.

Извршна директорка Комрада, Нела Цветковић подсећа да ово предузеће уско сарађује са образовним установама и радо подржава овакве акције.

„ЈКП Комрад такође учествује у едукацији становништва, поготово млађе популације, и увек смо укључени у овакве акције, такође смо укључени у рад са омладинцима Активисткиње које тренутно чисте Врањску реку у пределу Мачкине чесме. Наш допринос је да и на овај начин укажемо младим људима како да нашу планету одржавају здравом, и оставимо је таквом за неке будуће нараштаје“, каже Нела Цветковић, директорка ЈКП  Комрад.

Након квиза учесницима су подељени флајери који промовишу одржавање чистоће града.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 07 мај 2019 15:38

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Све надлежне службе брзо реаговале на вандализам у насељу Чешаљ - Радио Телевизија Врање https://t.co/j5PrCNalK8 via @tripplesworld
4100 возила прошло новим аутопутем у првих дванаест сати - Радио Телевизија Врање https://t.co/9BtzaU56ZA via @tripplesworld
Премијера представе „Нечиста крв“ Боре Станковића за отварање обновљеног позоришта - Радио Телевизија Врање… https://t.co/mffCgYWy4a
Follow RTV Vranje on Twitter