Педагошки факултет дочекао 26. генерацију бруцоша

Почела је нова академска година. Пригодним програмом и свечаним уручењем индекса,  дочекана је 26-та генерација студената на Педагошком факултету у Врању. Поздравили су их декан факултета Зоран Момчиловић и председник Скупштине града  Дејан Тричковић.  Студентима је прочитан и телеграм ректора Нишког универзитета професора др Драгана Антића. Свечаности су присуствовали сви бивши декани, професори и људи из јавног и привредног живота града.

Студентском химном  започела је свечаност поводом почетка нове академске године на Педагошком факултету у Врању. Ова високошколска установа, ове године примила је 26-ту генерацију студената на три смера: учитељ, васпитач и професор технике и информатике. Бруцоши узбуђени али и срећни јер , како кажу, одабрали  су жељено занимање.

Професор Зоран Момчиловић је и званично преузео функцију декана Педагошког факултета. У обраћању студентима говорио је о учитељском позиву, сећању на славне учитеље и подсетио студенте дана значај и вредност учитељског позива.

„Дрaги студенти данас се мој пут укрстио са вашим, јер ја сам од овог тренутка ваш декан, пети по реду. Kао први међу једнакима, испред мојих колега а ваших професора,  обећавам да ћемо сви ми овде упошљени дати све од себе да вам у амбијенту некадашње учитељске школе, а данас Педагошког факултета омогућимо пријатан академски и универзитетски развој и желим да вам кажем да је ово ваша кућа, ово је ваш дом, овде сте увек добродошли", рекао је Зоран Момчиловић.

Бити учитељ и васпитач, значи надахнути, инспирисати, охрабрити, усмерити све будуће таленте и генерације и баш зато је потребно знати и доказати знање, поручио је бруцошима Дејан Тричковић, председник Скупштине града:

„Учење је најбоља инвестиција, са најбољим каматама, а ваша памет највеће богатство. У сваком професору тражите друга и помоћ , а знање тражите међу књигама. То је ваш задатак за године пред нама, а као локално руководство трудићемо се да додатно побољшамо  услове за студирање, да обогатимо садржаје које ће пратити ваше радне потребе."

Најбоље рангираним студентима сва три смера, свечано су уручени индекси. Хор Педагошког факултета „Даскал“ приредио је пригодни програм у знак добродошлице нове генерације бруцоша.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

За Врањанце "Дан у аутомобилу" - Радио Телевизија Врање https://t.co/oecA4otdNK via @tripplesworld
Други позив за продају Пржара, нижа цена, али исти услови - Радио Телевизија Врање https://t.co/PoH4K0CDhC via @tripplesworld
Трећи пчеларски сајам југоисточног Балкана - Радио Телевизија Врање https://t.co/0XaDQPpUjt via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter