Специјалне повеље за успешну сарадњу са ромском популацијом

Градоначелнику Врања и почасном председнику Савеза друштава Рома за Пчињски и Јабланички округ, Мирољубу Стојчићу, Бригадном генералу Милосаву Симовићу и директорки Медицинске школе у Врању Гордани Јовановић, председник Савеза друштава Рома Србије, Ненад Таировић уручио је Специјалне повеље за успешну сарадњу са ромском популацијом од Декаде Рома започете 2005. године.

Према попису из ове године у Србији живи око 700 хиљада Рома чији се статус у друштву из године у годину побољшава, рекао је председник Савеза друштава Рома Ненад Таировић. Захваљујући граду Врању, Роми у Пчињском округу су заступљени у готово свим сегментима друштва, а најважније је што постижу солидне резултате у образовању.

“Ова Плакета не припада само мени, већ и граду”, рекао је градоначелник Врања и почасни председник Савеза друштава Рома за Пчињски и Јабланички округ.

Плакета је уручена и бригадном генералу Милосаву Симовићу, уз образложење да су припадници војске Србије помагали Ромима увек када је то било потребно.

Медицинска школа у Врању је остварила најбољу сарадњу са Савезом друштава Србије, јер је отворила врата и за ромске ђаке који овде постижу завидан успех.

Плакете су уручене поводом светског Дана Рома који се обележава 8. априла.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено петак, 27 април 2012 13:59

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Очекивања кандидата за посланике и одборнике - Радио Телевизија Врање https://t.co/gujI4jkYUg via @tripplesworld
До 11 сати излазност је 16, 01 посто - Радио Телевизија Врање https://t.co/eqxmPdOMV4 via @tripplesworld
Отворена бирачка места - Радио Телевизија Врање https://t.co/K7SK1ZTO91 via @tripplesworld
Follow RTV Vranje on Twitter