Мањи број заражених и хоспитализованих

Број новооболелих од корона вируса из дана у дан се смањује.  У нашем округу у претходна 24 сата проценат новозаражених је 13,1 посто.

Епидемилошка ситуација везана за корона вирусну инфекцију из дана у дан је све боља. Према јучерашњем пресеку у Пчињском округу је 13,1% новозаражених.

„43 лица од 327 тестираних су новооболела. Да кажемо да се у Врању и даље региструје значајно обољевање, 35 новозаражених. У оштини Вадичин Хан 2 особе су оболеле и по 3 особе у Бујановцу и Босилеграду. У осталим општинама није регистровано обољевање. Број хоспитализованих пацијената је 66 у ковид болницама у Врању. Што се тиче шкоског узраста од 7 до 19 година регистровано је обољевање 4 детета. Све у свему, опадајући тренд обољевања од ковид инфекције. Најзад долази до неког смиривања“, каже епидемилог Слађан Станковић.

Оно што забрињава, наглашава врањски епидеимиолог, је проценат средње тешких клиничких слика који је у току јучершњег дана опет био 25 посто.

„Јуче је регистровано 9 упала плућа, било је 9 пријема у ковид болницама у Врању, 4 отпуста. И даље се региструју осцилације али је много боље него што је било у октобру. Али је обазривост неопходна“, каже епидемилог Станковић.

По његовим речима проценат броја вакцинисаних је повећан али не и довољан.

„Према најновијем пресеку од 30 новембра у Пчињском окруку је 54% комплетно вакцинисаних. Тај исти проценат је на подручју Врања. Прешево има 79% вакцинисаних, 58% је у Босилеграду, 49% у Сурдулици и Бујановцу, 41% у Трговишту и веома слаб у Владичином Хану 38%“,  напомиње др Станковић.

Поштовање мера, поготово у затвореном простору је неопходно, саветују лекари и додају да је приоритет вакцинација.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено среда, 01 децембар 2021 12:36

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Усвојен Нацрт модернизације јавне расвете на стотој седници Већа - Радио Телевизија Врање https://t.co/PnEJnT80zt v… https://t.co/1wWfuKkquM
Подршка младима - Данас је Међународни дан младих - Радио Телевизија Врање https://t.co/mNWjguAfXZ via… https://t.co/72ywGZsjbP
Заменица градоначелника: Упутство Министарства просвете јасно - Радио Телевизија Врање https://t.co/DRjXdnx0Ma via… https://t.co/oEh4Pmrzsk
Follow RTV Vranje on Twitter