Јумко прва компанија која је вакцинацију организовала у својој амбуланти

Почела је вакцинација радника Јумка у амбуланти компаније. Ово олакшава целокупан поступак имунизације, јер радници не морају да се удаљавају са својих радних места како би се вакцинисали. Јумко је прва компанија која је на овај начин организовала вакцинацију, а слична пракса вероватно ће бити настављена и у осталим фирмама.

Четрдесет и пет радника Јумка који су се организовано пријавили преко портала е-управе данас се вакцинише Астра Зенеком. Вакцинација ће на исти начин бити организована и за све раднике који се у наредном периоду пријаве, као и ревакцинација.

''Јумко је прва компанија у Србији, која је на овај начин организовала вакцинацију против короне у својој амбуланти за своје раднике. Захваљујући Граду, Кризном штабу и Здравственом центру биће спроведена сва потребна процедура. Наш циљ је да, пре свега заштитимо здравље наших радника, али и да омогућимо да после вакцинације наша компанија нормално послује, да процес производње не буде угрожен због болести и одсуства радника'', каже Гордана Станковић, ПР менаџер компаније Јумко.

Запослени се и даље могу пријављивати путем портала, јер ће процес вакцинације у амбуланти компаније трајати док год за то буде било потребе. На сличан начин вакцинација ће највероватније бити организована и у осталим фирмама.

''Ово ћемо вероватно практиковати и у свим другим фабрикама, из простог разлога, најпре смањујемо могућност заражавања људи уколико се не праве велике гужве на пунктовима, а са друге стране, привреда не трпи, односно радници не морају да напуштају своја радна места. Надам се да ће ова група данас од 45 радника бити само почетак, а наравно да ће се све што буде везано за Јумко изводити у њиховој амбуланти'' каже Александар Стајић, градски већник за здравство.

Радници су задовољни оваквом организацијом, кажу да им је лакше и брже да вакцинацију обаве у кругу фирме

Јумко у претходном периоду није обустављао рад због епидемије, спорадичних случајева заражавања је било, али није било масовног заражавања.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено понедељак, 01 март 2021 14:27

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

У последња два дана вакцинисано још 1000 Врањанаца - Радио Телевизија Врање https://t.co/S5dj9RVJJM via… https://t.co/lzMsFHbNTK
45 новозаражених у Врању - Радио Телевизија Врање https://t.co/dkOZdmmoG1 via @tripplesworld https://t.co/85DRwi2PiP
Вакцинисани корисници Народне кухиње - Радио Телевизија Врање https://t.co/AiUaxAisAs via @tripplesworld https://t.co/F9vc58nu52
Follow RTV Vranje on Twitter