Ученици Медицинске школе помажу на вакциналним пунктовима

У помоћ при имунизацији становништва дошли су и ученици Медицинске школе који су распоређени у више група на више пунктова у Здравственом центру и они помажу у административно-техничком делу. Ученици су се сами пријављивали.

За помоћ при вакцинацији пријавио се 31 ученик Медицинске школе у Врању са три смера: медицинска сестра техничар, гинеколошко акушерска сестра техничар и физиотерапеутски техничар.

''Ово за мене представља ново искуство, стичем нова знања и усвајам нове вештине, јако нам је недостајала ова пракса, јер у протеклој години нисмо могли да имамо редовну праксу, тако да ово нам је баш недостајало и волимо да радимо свој посао. Родитељи су нам дали сагласност да можемо да дођемо да помажемо. Сви смо задовољни, јер најважније је да имамо хуманитарни дух, јер у овој ситуацији је то најпотребније. Пуно нам помаже и директорка и професори''рекла је  Јелена Јовановска, ученица Медицинске школе.

''Радимо административно-техничке послове. Веома смо захвални што нам је омогућено да после дужег времена ступимо у контакт са пацијентима. Стичемо нове вештине и ово нам је врло значајно, каже Ања Ђурић, ученица Медицинске школе:

Пракса је у претходној години због ситуације са короном била измештена из Здравственог центра и одвијала се у кабинетима школе.

''На основу дописа из Министарства просвете и након добијања писане сагласности родитеља ученика који су изразили заинтересованост да помогну здравственим радницима у вакцинацији против Ковида 19, они су распоређени у Здравственом центру у више група на више пунктова.Укључени су ученици три смера и они свакодневно помажу здравственим радницима у административно-техничком делу посла. Ученици су јако задовољни, видим и задовољство здравствених радника. Ово је за њих јако значајно јер се након дужег времена враћају у наставну базу Здравствени центар Врање,'' наглашава  Марко Аритоновић, наставник здравствене неге.

''Деца су ту да нам буду велика подршка да нам помажу како би се процес вакцинације одвијао несметано, лакше, брже и од великог је значаја и за нашу децу која ће се упознати са целокупном проблематиком коју носи сама вакцинација и ова епидемија, '' истиче др Јадранка Ајановић, управница Дома здравља.

Ученици Медицинске школе на овај начин помажу у процесу имунизације, али и стичу добру праксу за свој будући рад.

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 фебруар 2021 14:22

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter