Стиже и руска вакцина, од данас пункт и у селу Вртогош

Вакцинација у Врању тече предвиђеном динамиком, а одзив грађана је добар, кажу у Здравственом центру.

Данас се очекује и руска вакцина, али ће због посебних услова чувања који подразумевају температуру до минус 20 њоме прво бити вакцинисани здравствени радници, након чега ће се вршити даља организација масовне вакцинације овом вакцином.

Према последњем пресеку у Врању и околини вакцинисана су 5.752 грађана.

Вакцинација кинеском вакцином одвија се на Општој медицини, док је на Медицини рада у току ревакцинација 228 здравствених радника Фајзеровом вакцином.

Од данас се одвија имунизација и на пункту у селу Вртогош. 

''У току данашњег дана очекујемо и дистрибуцију руске вакцине. Прво ће бити вакцинисани здравствени радници, пошто ова вакцина захтева посебне услове, температуре до минус 20 степени, обезбедили смо замрзиваче који су лоцирани у Служби опште медицине и договор са Заводом за јавно здравље је такав да ће вакцинисање, због посебних услова и због тога што не смемо прекидати тај хладни ланац, бити за здравствене раднике руском вакцином у Служби опште медицине, а ту ће бити наредног дана вакцинисани и здравствени радници из свих околних општина, па ће наредни договор за масовну вакцинацију можда бити организован на другачији начин. Тренутно је организација оваква и све је под контролом тако да се све одвија у најбољем реду. Имамо пунктове и у селима, ми смо укључили пункт у здравственој станици Крива Феја, Власе, Барелић и од данас и у Вртогошу", каже др Јадранка Ајановић, управница Дома здравља.

Руском вакцином биће вакцинисано 185 пријављених здравствених радника из Врања и 42 из околних општина.

Масовна вакцинација кинеском вакцином тече предвиђеном динамиком, а лекари још једном апелују да нема опуштања између две дозе, али да и након ревакцинације становништво треба да се придржава прописаних мера заштите.

Наши суграђани који су се вакцинисали у Служби опште медицине кажу да су задовољни и пресрећни што имају прилику да се вакцинишу и да дилеме код њих није било.  ''Сви треба да приме вакцину, ту нема знака питања,'' кажу они.

 

Оцените овај чланак
(0 Гласова)
Последњи пут измењено уторак, 02 фебруар 2021 14:31

Остави коментар

Уверите се да сте унели све потребне информације означене звездицом (*). HTML код није дозвољен.

НАЈНОВИЈИ ТВИТОВИ

Измењени критеријуми за награђивање ученика и студената - Радио Телевизија Врање https://t.co/aTZFaTh0J7 via… https://t.co/LmFkc1GrT5
Војча преминуо насилно, ударан тупим предметом - Радио Телевизија Врање https://t.co/d9YPAL0N6P via @tripplesworld https://t.co/R73cx1hP2H
Ново жариште коронавируса у округу - Бујановац - Радио Телевизија Врање https://t.co/xT7oUyQeSo via @tripplesworld https://t.co/sHt60F7OJF
Follow RTV Vranje on Twitter